PODIJELI

Predstavnici Regionalnog odbora MDD „Merhamet“ Tuzla i Osnovnog odbora Kalesija obišli su porodicu Damira Ramića u naselju Ćive, u mjesnoj zajednici Gornje Vukovije koji žive u katastrofalnim uslovima. Tom prilikom uručili su im paket sa osnovnim životnim namirnicama i novčanu pomoć, donaciju naših ljudi iz austrijskog grada Klagenfurta.

Ramići nemaju nikakvih primanja, stanuju u trošnoj kući u kojoj su zidovi popucali, a objekat na nekoliko mjesta prokišnjava.

-Na sobi u kojoj boravimo nema vrata, pa je prostoriju skoro nemoguće zagrijati, a ionako nam nedostaje ogrjev- požalio se bolesni i nezaposleni Damir Ramić. Njegova supruga Mersida je invalid, jer su joj oduzeti pojedini dijelovi tijela. Kćerke Inela i Irmela, starosti 7 i 9 godina pohađaju školu u obližnjim Maslama i dobre su učenice.

Predstavnici „Merhameta“ su se uvjerili da ovoj porodici praktično nedostaje sve, hrana, odjeća, obuća i ogrjev, a ponajviše adekvatan krov nad glavom.
„Merhamet“ inače na područje Kalesije svakodnevno iz Narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli doprema oko 100 dnevnih toplih obroka koji se dijele na punktovima u naseljima Jeginov Lug, Gornji Rainci i Memići. Zbog velike udaljenosti njihove kuće od ovih mjesta i glavne saobraćajnice, porodicu Damira Ramića za sada nije moguće uključiti u ovaj program pomoći, pa će im se u narednom periodu pomagati humanitarnim paketima.

Uporedo je najvažnije izvršiti hitne popravke na njihovoj kući kako bi se stvorili minimalni uslovi za stanovanje.

Svi koji žele pomoći ovoj porodici mogu ih posjetiti, pozvati Damira Ramića na telefon broj: 062 635 407, ili kontaktirati RO „Merhamet“ Tuzla na brojeve telefona: 035-252-249 i 035-255-137 i 061 674-069.

(NKP.ba)

PODIJELI