PODIJELI

15. januar se u svijetu obilježava kao Dan vozača i automehaničara.

Povodom ovog praznika kalesijski taksisti, članovi ‘Udruženja Kalesija Taxi’, su jučer svečanim defileom sa svojim vozilima obilježili “svoj dan”.

Nakon defilea su se uputili u restoran POLO, gdje su imali svečani ručak, nakon čega je nastavljeno neformalno druženje.
Pozivu Udruženja su se odazvali skoro svi taksisti, pa je druženje proteklo u opuštenoj atmosferi, a muzičari su imali pune ruke posla kako bi ispunili sve želje od strane onih koji veći dio svog života provedu na točkovima.

Taksisti se već godinams uočavaju sa nizom problema, a veći dio istih rješavaju zajednički, u čemu im često pomaže udruženje “Kalesija Taxi”.

“Okupili smo se da obilježimo naš dan. Rijetke su prilike kada moje kolege odmaraju, jer mi nemamo radno vrijeme, i dostupni smo za naše klijente bukvalno 24 sata na dan, bez obzira na vremenske prilike. Imao sam tremu kako ćemo se organizirati, i kakav će biti odziv, ali nakon ovoga smatram da ovo trebamo češće da radimo” – istakao je Alija Serdarević, predsjednik udruženja kalesijskih taksista.

Za posao taksista je potrebno mnogo ljubavi, ali, priznaju i oni, mnogo živaca.

U Kalesiji su taksisti prije nekoliko godina dobili i svoju himnnu;
“Cijene mini, a usluga maxi
To je brale Kalesija taxi…”

(NKP.ba)

PODIJELI