Potpisan Ugovor o izradi investiciono – tehničke dokumentacije autoceste Tuzla – Žepče

Potpisan Ugovor o izradi investiciono – tehničke dokumentacije autoceste Tuzla – Žepče

146
0
SHARE

Direktor JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar Ensad Karić i direktor IPSA Instituta d.o.o. Sarajevo Amir Fejzić danas su u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona potpisali Ugovor o izradi investiciono- tehničke dokumentacije autoceste Tuzla – Žepče, priključak na Koridor Vc.

Potpisanim ugovorom predviđeno je da se izradi idejni projekat, studija izvodljivosti, studija uticaja na okoliš, izrada elaborata eksproprijacije i svih drugih potrebnih dozvola za dobijanje urbanističke saglasnosti. Dužina autoceste Tuzla-Žepče je cca 65 km. Vrijednost ugovora je 2.702.182,21 KM s PDV-om, a rok za realizaciju ugovora je 18 mjeseci, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH d.o.o Mostar.

Ova studijska i projektna dokumentacija za autocestu ima za cilj da sveobuhvatno razmotri potrebu za poboljšanjem kvaliteta transporta, kapaciteta i sigurnosti saobraćaja kroz izgradnju autoputa punog profila. Izgradnjom autoputa od Tuzle do Žepča doći će do povezivanja centara međunarodne, nacionalne i regionalne važnosti u širem području BiH i omogućavanja njihove veze s međunarodnim centrima i saobraćajnim koridorima od interesa za BiH.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić, premijer Tuzlanskog Kantona Sead Čaušević, ministar za trgovinu, turizam i saobraćaj TK Senaid Hadžić, ministar za pravosuđe i upravu ZKD Romana Brkić, ministar unutrašnjih poslova ZDK Rifat Delić, ministar za prostorno uređenje, saobraćaj, komunikacije i zaštitu okoline ZDK Raif Seferović, navodi se u saopćenju.

(NKP kalesijski.com)