PODIJELI

Amar Hadžić (2004.godište) iz kalesijskog naselja Memići zadovoljio je na probi u kadetskoj selekciji sarajevskog Željezničara. On je u ovom mjesecu boravio u Sarajevu na probi.

Proteklog vikenda je igrao i testnu utakmicu protiv vršnjaka iz ekipe Mladost Doboj-Kakanj, gdje je pokazao svoj kvalitet, te čak i postigao pogodak.

Ovaj ljevonogi krilni napadač je peoteklih osam godina trenirao sa trenerom Sadikom Osmanovićem – Crnjo, a punu afirmaciju je stekao u omladinskoj ligi u dresu FK Bosna Kalesija.

Ineteresantno je da je trener Osmanović u proteklih godinu dana tri igrača posalo na probu u ekipu Želje, i svi su zadovoljili kriterije stručnog štaba.
Prvo je to uradio 13-godišnji Amar Hamidović, zatim 17-godišnji Benjamin Križevac, koji se već odlično snašao u novoj sredini, a sada i Amar Hadžić, koji je proteklih godina bio odličan tandem sa Križevcem.
Naredne godine istim putem bi mogao još jedan mladi igrač, Amar Mehanović.

Amaru Hadžiću svakako želimo mnogo sreće u novom klubu. Sigurno da će mu biti lakše uz Benjamina Križevca, sa kojim je navikao na saradnju kako na terenu tako i van njega.
Kolonija mladih Kalesijca u Željezničaru bi mogla postati brojnija naredne godine.

(NKP.ba)

PODIJELI