PODIJELI
  • „Žena je nastala od muškarčevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi, ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zaštićena i pokraj srca da bude voljena.“

UN su 1975. godine, koja je bila proglašena Međunarodnom godinom žene, zvanično počele da obilježavaju ovaj praznik pod nazivom Međunarodni dan žena.
Dvije godine kasnije Generalna skupština UN je rezolucijom proglasila 8. mart Danom ženskih prava i međunarodnog mira.

Dan žena ne bi trebao biti jedini dana kada se nježnijem polu pokazuje pažnja i ljubav, jer to one zaslužuju tokok cijele godine, ali je svakako prilika da se pokaže posebna pažnja i ljubav.

Kompanije POLO doo Kalesija i CPA Kartonaža Tojšići-Kalesija su povodom 8.marta, Međunarodnog dana žena,  za sve uposlenice priredili osmomartovsko iznenađenje – dvodnevna ekskurzija u Beč i Bratislavu, uz agenciju ‘Just Go Travel’.

Ovo nije prvi put da POLO i CPA za svoje dame organiziraju osmomartovske ekskurzije, a česta su druga neformalmana druženja.

U ove dvije kompanije upravu su dame na više rukovodećih i odgovornih pozicija, te svojim radom sudjeluju u uspješnom poslovanju.

Poznatu izreku da iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, u slučaju kompanija POLO i CPA možemo slobodno konstativati da iza uspješnih poslovnih rezultata uveliko stoje i žene.

(NKP.ba)

PODIJELI