PODIJELI

U srijedu (28.11.2018.) sa početkok u 18.oo sati u fiskulturnoj sali će se odigrati humanitrna košarkaška utakmica najmlađih članova Košarkaškog kluba Bosna Kalesija i vršnjaka iz Živinica, KK Spartans.

Kolektiv KK Bosna Kalesija je proteklih godina u više navrata organizivao humanitarne akcije.
Ovoga puta u klubu su odlučili pomoći samohranu majku i njenog sina 7-godišnjeg sina koji žive u kalesijskom naselju Memići.

U klubu su do sada dobijali podršku prije svega od roditelja dječaka i djevojčica koji treniraju u klubu, ali su na utakmice dokazili i drugi ljubitelji sporta, humani ljudi koji se odazivaju ovakvim akcijama.

Svakako da je zanimljivo da će najmlađi polaznici škole košarke igrati za svog vršnjaka Mehmeda.

Ulaz na utakmicu mladih košarkaša je besplatan, a svi oni koji dođu će imati priliku dati novac u donatoraku kutiju.
Članovi Uprave KK Bosna će prikupljeni novac predati Aidi Hasanović i njenom 7-godišnjem sinu Mehmedu.

U trošnoj kućici, u sklopu kolektivnog centra u Memićima, općina Kalesija, životare Aida Hasanović i njen sedmogodišnji sin Mehmed.

Mehmedu je kao bebi od 3 mjeseca odstranjen bubreg. Od tada do danas imao je različitih zdravstvenih problema, a više puta je liječen na UKC-u Tuzla.

Žive u jako teškim uslovima za život. Nemaju nikakvih primanja. Novca nema ni da bi ga odvela na ljekarske kontrole, niti na dodatno liječenje.

Samohrana majka Aida kaže da često nema novac da da Mehmedu kada ide u školu i da joj jako teško pada kada joj on traži jednu marku, a ona nema.

(NKP.ba)

PODIJELI