PODIJELI

Izletište “Grabik” koje je otvoreno 2012. godine kao mjesto koje će služiti odmoru i uživanju te reakreaciji, danas je u katastrofalnom stanju.

Projekat koji je bio vrijedan preko 100.000 KM je iz godine u godinu propadao. Cilj projekta jeste bio i da se izletište prepusti na održavanje javnom preduzecu “Komunalac” Kalesija, međutim ono je prepušteno na nerazvijenu svijest vandala.

Izgled izletišta "Grabik" 2012. i 2016. godine
Izgled izletišta “Grabik” 2012. i 2016. godine

Izletište koje je bilo sigurno jedno od najljepših na općini Kalesija, koju su krasile prekrasne staze, ljetnjikovci, mjesta za roštilje, rekreativni prostori… sve je danas uništeno, zaraslo i puno smeća. Stoga smo pokrenuli akciju čišcenja i uređenja zajedno sa glavnim pokroviteljem akcije UNIS TOK – SEAD DZAFIC.

Akcija ce biti održana u nedjelju (24.jula) sa početkom u 11 sati, a nakon završene akcije će biti upriličeno omladinsko druženje uz roštilj.
Cilj nam je da okupimo što više građana koji ce pomoći akciji, te tako raditi na razvijanju svijesti o očuvanju okoliša.
Svi koji se budu željeli pridružiti akciji a ne dolaze iz okolnih mjesta, biće organizovan prevoz iz Kalesije u 10:30h.
Drago nam je da su se u Kalesiji konačno počele dešavati pozitivne stvari, te vas pozivamo da budete dio njih od samoga početka, pridružite se Centru za mlade “Proaktiv”.

Centar za mlade ”Proaktiv”

Kontakt osoba:
Hamza Becic +38761026937

https://www.facebook.com/hamzzss

(NKP.ba)

PODIJELI