PODIJELI

Nakon dva poraza OK Bosna Kalesija na startu sezone u elitnom razredu bh. odbojke, predsjednik Adnan Karić i potpredsjednik Edin Glogić, koji ujedno vode ekipu i sa klupe, su dali svoje pozicije na raspolaganje, ali na vanrednoj sjednici Skupštine kluba igrači su jednoglasno “odbili” ostavke, odnosno podržali dvojac na čelu kluba.
Najavljene su promjene u radu kluba za nastavak sezone, a jedan od prioriteta ne bio igračka pojačanja.
Uprava kluba je odmah obavila razgovor sa Damirom Mehmedovićem, dugogodišnjim igračem kalesijakog kluba, koji ne nastupao i za reprezentciju BiH, te su “obezbijedili” njegove usluge već za prvu narednu utakmicu.

Skupština je održana u ponedjeljak, a već u petak (19.10.) u jutarnjim satima kolektiv OK Bosna, sa Mehmedovićem u ekipi, se uputio na gostovanje u Gacko.

Kalesijski odbojkaši su odigrali odličnu utakmicu, te su upisali prvu ovosezonsku pobjedu rezultatok 2:3 u setovima.

OK Gacko – OK Bosna Kalesija 2:3

Ovo bi mogo biti prelomni detalj za nastavak sezone, jer da je Bosna upisala i treći poraz već sada bi bila prvi “favoriti” za ispadanje iz PL BiH.

Za OK Bosna Kalesija su nastupali;
Arnel Imamović, Mirnes Idrizović (C), Mensur Alić, Kenan Hasanović, Bakir Zulić, Rijad Alić, Jasmin Požegić, Meho Husejnović, Irfan Kovačević, Ahmet Omerović, Ensar Mešić, Damir Mehmedović
Trener: Adnan Karić, Edin Glogić
Statističar: Ferid Softić

U narednom kolu Bosna ponovo igra u gostima, kod ekipe iz Lopara koja je u prošloj sezoni bila prvak RS-a.

Treba pomenuti da Bosna i svoje domaće utakmice u ovoj sezoni PL igra u “gostima”, u dvorani u Sapni.

(NKP.ba)

PODIJELI