PODIJELI

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović posjetio je jučer kompaniju “MULTI LAB” d.o.o. Radi se o prvoj privatnoj veterinarskoj laboratoriji u BiH, koja je akreditirana od strane Instituta za akreditiranje Bosne i Hercegovine (BATA) po zahtjevima standarda BAS EN ISO/IEC 17025:2018. 

Sa rukovodstvom kompanije premijer Tulumović je razgovarao o mogućnostima razvoja i proširenja spektra usluga koje pruža laboratorij, kao i o mogućnostima buduće saradnje sa Vladom TK. 

– “MULTI LAB” sa svojim veterinarskim i laboratorjem za sigurnost hrane, hranjiva i vode sa jasnim, zahtjevnim i kvalitetnim programom usluga mikrobioloških ispitivanja namirnica (hrane i sirovina), hrane za životinje, vode i predmeta opšte upotrebe, nudi širok spektar usluga, te kao takav može dati i svoj doprinos u očuvanju javnog zdravlja na području našeg kantona, rekao je menadžer kompanije Hasan Tuholjaković, ističući da je suočavanje sa pandemijom korona virusa nagnalo kompaniju da pokrene i novi sektor koji se bavi dezinfekcijom, dezinsekcijom i deratizacijom. 

Tuzlarije

Premijer Tulumović je čestitao ovom mladom timu na inventivnosti i profesionalizmu. Također izrazio je zadovoljstvo onim što je prezentirano tokom ove posjete, kao i činjenicom da Tuzlanski kanton dobiva i nove zdravstvene kapacitete, koji osim komercijalnih usluga mogu, u slučaju potrebe, biti stavljeni i u funkciju očuvanja javnog zdravstva na našem kantonu.

(tuzlarije.net / NKP.ba)

PODIJELI