PODIJELI

Na području Tuzlanskog kantona jučer su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) izvršili pretrese na osam lokacija, a zaplijenili su drogu, oružje i municiju. Uhapšeno je osam osoba koje su osumnjičene za počinjenje nekoliko krivičnih djela.

Kako je navedeno iz MUP-a TK, U skladu s Operativnim planom u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije, policijski službenici su postupajući po naredbi općinskih sudova u Tuzli, Lukavcu, Gradačcu, Gračanici, Srebreniku, Živinicama, Banovićima i Kalesiji jučer izvršili pretrese na osam lokacija.

“Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti automatska puška kalibra 7,62, lovačka puška, pištolj, okvir za automatsku pušku, 83 komada municije kalibra 7,9 i 7,65 milimetara, 17 komada patrona, 50 čahura od vatrenog oružja, bušilica, motorna pila, cirkular, trimer, 10 pvc pakovanja u obliku loptice u kojem se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, pet manjih pvc pakovanja u obliku loptice u kojem se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis i pvc pločica sa tragovima materije koja asocira na opojnu drogu canabis”, rečeno je iz MUP-a TK.

Nakon akcije Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli će biti proslijeđeni izvještaji protiv osam osoba. Riječ je o N.L. (26) nastanjen na području Lukavca i S.Š. (27) nastanjen na području Gradačca, koji su osumnjičeni za počinjenje krivičnog djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Protiv N.D. (21) iz Tuzle bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok su za tešku krađu osumnjičeni E.T. (22) i A.F. (26) nastanjeni na području Lukavca.

S.H. (57) nastanjen na području Srebrenika te R.H.(55) i M.M. (53) nastanjeni na području Kalesije sumnjiče se za počinjenje krivičnog djela Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

(NKP.ba)

PODIJELI