PODIJELI

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Humanitarni koncert ilahija i kasida, u organizaciji Udruženja „Venia“ iz Tuzle, održan je u četvrtak uvečer u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Sredstva prikupljena ovom akcijom namijenjena su za liječenje našeg sugrađanina Asada Harbića, koji je suočen s teškom bolešću.

Program je započeo učenjem odlomaka iz Kur´ana časnog kojeg je učio dr. Nedim Mujanović. Zatim su udruženim snagama za ozdravljenje našeg sugrađanina Asada ilahije i kaside učili: hor Behram-begove medrese Tuzla, hor Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, zatim horovi „Bedr“, „Ridwan“ i Nuru ´Ajni iz Kalesije, hor Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, a publici u BKC-u su se predstavili i učači ilahija Hrustan Nočić i Jasmin Oštraković.

Podsjećamo, tridesetosmogodišnjem Asadu Harbiću iz Tuzle dijagnosticirana je akutna mijeloidna leukemija, a trenutne prognoze doktora baš i nisu optimistične. Da problem bude još veći, ovaj Tuzlak nakon okrivanja ove teške bolesti ostao je bez posla, a jedina primanja koja trenutno ima Asadova porodica je očeva minimalna penzija. Shodno pomenutom, ova porodica nije u mogućnosti skupiti 250.000 eura koliko je potrebno za transplantaciju Asadove koštane srži, koju je moguće obaviti samo u inostranstvu.

Na kraju koncerta organizatori su se zahvalili svim učesnicima uvjereni da će dobrota i humanost pomoći Asadu Harbiću.

S.Sakić
(NKP kalesijski.com)PODIJELI