PODIJELI

> Pratite NKP.BA na Facebooku

U četvrtak (20.aprila) MSŠ Kalesija je proslavila svoj 40. rođendan.
Nakon svečane sjednice Nastavničkog vijeća, održana je i prigodna svečana manifestacija povodom obilježavanja ovog velikog datuma.

MSŠ Kalesija je osnovana 20.04.1977., a danas ovu školu pohađa oko 850 učenika, raspoređenih u 32 odjeljenja, koje odgaja i obrazuje oko 70 prosvjetnih radnika, stručnih saradnika i ostalih uposlenika.

Tradicionalno, zaslužnim učenicima i prosvjetnim radnicima, u znak zahvalnosti za postignute rezultate na školskim takmičenjima, dodijeljene su zahvalnice.
Također, zahvalnice su uručene preduzećima, nevladinim organizacijama i insitucijama koje su u proteklom periodu podržavale rad škole.

  • Svakako da treba izdvojiti i posebno priznanje za profesora Edina Lokmića, za postignuti opći uspjeh odjeljenja sa prolaznošću od 100% i prosječnom ocjenom na kraju školske godine od 4,61.
   Riječ je razredu IV-1 u školskoj 2015/2016.

Generacija 2012 – 2016 Gimnazije u Kalesiji je jedna od najboljih generacija ove škole ikada.
27 učenika IV-1 je četvrti razred zvršilo sa prolaznošću od 100%, uz prosječnu prolaznu ocjenu 4,61. Upravo je ovo odjeljenje dalo i učeniika generacije, a ovo laskavo priznanje je pripalo Dini Osmanović.

Zlatna generacija u MSŠ Kalesija: Gimnazija IV-1 (2012-2016)

Kako ističe Lokmić, imao je sreće da bude razredni starješina odličnoj generaciji, koja je već u prvom razredu pokazala veliki potencijal, te da su poslije srednje škole uspješni studenti ili radnici.

“Svako priznanje za trud i rad je drago srcu. Ja moram reći da sam imao i sreće da mi pripadne generacije zlatne djece, koju je trebalo samo usmjeriti. Zajednički smo rješavali probleme, i problem svakog pojedinca smo nastojali riješiti zajednički. To je na kraju rezultiralo uspjehom kompletnog razreda. Danas su oni uspješni studenti, ponajbolji na svojim fakultetima, a neki su uspješni u poslu kojim se bave” – govori Edin Lokmić za NKP.BA.

Poruka trazrednog starješine, profesora Edina Lokmića na kraju školske godine (13.05.2016.)

 • Dragi maturanti,
  Današnji dan, petak 13.5.2016. godine, velik i nezaboravan za mene. U 16:25 h zazvonilo je zvono za poslednji čas u MSŠ „Kalesija“ mojih dragih maturanata odjeljenja IV-1 Opće gimnazije .
  Dragi maturanti, zaokružen je jedan važan dio vašeg životnog puta, puta pred kojim su novi izazovi i nove životne zadaće.
  Iskreno od srca, čestitam vam na uspjehu u školi i želim vam uspjeh u daljnjem životu, upisu na fakultete , odnosno u traženju posla koji će vam najbolje odgovarati . Želim da ovaj veliki dan, dan kada ste ušli u svijet odraslih,kao i našu školu , profesore, zauvijek pamtite po dobrom. Ostajete mi u sjećanju po dobrom društvu, dobroj zabavi i dostojanstvenoj atmosferi kakvu sam osjećao radeći i družeći se s vama.Ono što sam siguran i što me raduje je da ćete svi vi biti dobri ljudi. Pratite svoje srce, vrata zvana srednja škola se zatvaraju ali se otvaraju neka nova.Ne buljite u zatvorena vrata nego slobodno i hrabro kročite u nova. Budite jaki, jer razlika između mogućeg i nemogućeg je često samo u tome što je za ostvarivanje nemogućeg potrebno malo više vremena, upornosti i vjere.U nastavku života ako osjetite potrebu za razgovorom, zatreba vam savjet ili nešto drugo moja vrata, kao i tokom školovanja, će vam biti uvijek otvorena.
  S dubokim poštovanjem!
  Vaš razrednik, Edin Lokmić,prof.


> Foto galeriju maturanata 2016. godine možete pogledati OVDJE.

(NKP.ba)

> Pratite NKP.BA na Facebooku

PODIJELI