PROMOCIJA: U Kalesiji počeo sajam knjige

PROMOCIJA: U Kalesiji počeo sajam knjige

86
0
SHARE

sajam2JU Gradska biblioteka i BZK Preporod Kalesija, u saradnji sa knjižarom “Buljubašić”, u sklopu manifestacije „Dani Povelje“, organizuju višednevni Sajam knjige.

Sajam je počeo jučer, u srijedu. Knjige su izložene na otvorenom, na Trgu šehida, ispred objekta BKC-a. Prvi dan sajma prošao je više nego dobro. Ljudi u Kalesiji su prepoznali koristi čitanja što najbolje znaju i radnici Gradske biblioteke „Kalesija“. Ipak, oni žele da neke knjige, koje su zaista vrijedne zauvijek sačuvaju kod sebe u svojoj kućnoj biblioteci. Cijene knjiga su veoma pristupačne. Popusti na vjersku literaturu i beletristiku privukao je mnogo kupaca. Prema riječima Saida Buljubašića, najtraženija je bila knjiga o životnom i ratnom putu Nasera Orića „Od Gazimestana do Haga“. Na štandu se mogu kupiti i knjige kalesijskih autora, a među njima i knjiga Sinana Sinanovića „Od Tirane do Marakane“.

sajam 1Za ljude iz dijaspore zanimljive su i knjige s ratnom tematikom. Pogotovo one koje se odnose na ratna dešavanja u Kalesiji.

Na štandovima je zabilježena bogata ponuda knjiga iz oblasti beletristike, dokumentarne proze, historiografije, stručna literatura, vjerska literatura …

– Osim knjiga iz ponude knjižare „Buljubašić“, Kalesijci će imati priliku da nabave i knjige renomiranih izdavačkih kuća iz Sarajeva „Dobra knjiga“, Connectum“ i „Bookline“. Za ovu priliku predvidjeli smo i specijalni popust na knjige od 20 do 70 posto, kaže Said Buljubašić.

I Mehmed Hodžić, direktor Gradske biblioteke, je najavio da će u dane održavanja Sajma knjige biti popust za učlanjenje u Gradsku biblioteku za studente i sve učenike.

Sajam se nastavlja i danas sa istim popustima na odlične knjige. Borhes jednom reče: „Raj sam oduvijek zamišljao kao svojevrsnu biblioteku“. Posjetite naš mali raj u Kalesiji.

Amela F. Delić

(NKP.ba)