Proširenje lige: Sloga Tojšići ostaje u Drugoj ligi FBiH “Sjever”

Proširenje lige: Sloga Tojšići ostaje u Drugoj ligi FBiH “Sjever”

451
0
SHARE

Sloga iz Tojšića ostaje u Drugoj ligi FBiH “Sjever”. Nezvanično saznajemo da je dogovoreno proširenje Druge lige FBiH “Sjever” sa 16 na 18 klubova. U tom slučaju iz lige bi ispao samo Čelić. 

U Drugu ligu FBiH “Sjever” ulaze Gornji Rahić i Dizdaruša iz Brčkog, kao prvaci Prve lige TK i Prve lige Posavske županije. 

Seona je proglašena za prvaka lige ali neće ući u Prvu ligu FBiH jer ne ispunjava uslove iz Propozicija takmičenja, kako je navedeno iz NS FBiH. 

Inače, Izvršni odbor NS FBiH je na današnjoj sjednici, između ostalog, donio odluku da se prihvata zatečeno stanje do prekida takmičenja uzrokovanim virusom COVID-19  u svim takmičenjima u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH.

S tim u vezi, prvakom Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2019/2020 proglašen je FK Olimpik Sarajevo, koji je ostvario plasman u BH Telecom Premijer ligu BiH. 

Također, proglašeni su prvaci Druge lige Federacije BiH i to: NK Vis Simm Bau Kosova – prvak Druge lige FBiH grupa Centar, FK Seona – prvak Druge lige FBiH grupa Sjever, FK Rudar Han Bila – prvak Druge lige FBiH grupa Zapad i HŠK Posušje – prvak Druge lige FBiH grupa Jug.

Izvršni odbor NS FBiH je konstatirao kako klubovi NK Vis Simm Bau i HŠK Posušje ispunjavaju uvjete iz Propozicija takmičenja Druge lige FBiH za plasman u Prvu ligu Federacije BiH te će se od naredne takmičarske sezone takmičiti u Prvoj ligi FBiH. 

Doigravanje za prvaka Prve futsal lige FBiH, Prve ženske lige FBiH kao i Omladinske lige BiH će biti odigrano neposredno prije početka naredne takmičarske sezone.Takmičarska sezona 2020/2021 Prve i Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine počinje 08.08.2020. godine.

Pored toga, Izvršni odbor NS Federacije BiH je usvojio odluku da će se Pravilnik o licenciranju klubova u potpunosti primjenjivati od takmičarske sezone 2021/2022.

(Radio Feral/ NKP.ba)