PODIJELI

Hafiska dova Maliku Huremoviću učeniku Behram-begove medrese u Tuzli proučena je u subotu 08. febuara 2020. godine u džamiji Medrese. 

Tuzlarije

Hafiskoj dovi su prisustvovali izaslanik Reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hafiz Mensur-ef. Malkić, izaslanik Muftije tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac, direktor Behram-begove dr. Ahmed-ef. Hatunić, glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović, direktor Fondacije za hifz Časnog Kur´ana Džemal Mosleh, brojni hafizi, tuzlanski imami, imami, alimi i gosti. 

Diplomu hafiza Kur´ana Časnog Maliku Huremoviću je uručio izaslanik reisul-uleme hafiz Mensur Malkić. 

Hafiz Malkić je čestitao mladom hafizu, njegovom muhafizu, porodici, džematu, Medžlisu Tuzla i Behram-begovoj medresi. U svojoj besjedio je govorio o značaju izučavanja hifza, ističući važnost istrajnosti na tom putu. 

Tuzlarije

Prisutnima su se obratili direktor Behram-begove dr. Ahmed-ef. Hatunić, glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović i izaslanik muftije tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac. 

Glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović je istakao da je ovaj svečani događaj plod rada i truda džemata, Medžlisa Tuzla, Medrese i Muftijstva, dodavši da se na polju hifza konstantno radi kroz džemate, Škole Kur´ana i druge programe kako bi se u naprijedio rad na ovom važnom segmentu. 

Tuzlarije

Kratkom besjedom obratio se izaslanik Muftije tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac ističući značaj titule hafiza, te osnovnih elemenata koji su neophodni da se stekne ta časna titula. 

Malik Huremović, sin Fatime i Džemala rođen je 2001. godine u Tuzli. Trenuto je učenik četvrtog razreda Behram-begove medrese. Hifz je počeo učiti u prvom razredu Medrese pred muhafizom Mirnesom Spahićem. Prije upisa u Medresu mektebsku pouku je pohađao u džematu Lipnica, a njegovi muallimi bili su Sifet-ef. Suljić i Amir-ef. Saletović. Hifz je položio 30. decembra 2019. godine pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koja je bila u sastavu hfz. Ismet Spahić, hfz. Haso Popara i hfz. Mensur Malkić.(MIZ Tuzla/ NKP.ba)

PODIJELI