PODIJELI

U nedjelju, 24.11.2019. godine, održat će se PRVA kalesijska biciklijada.

Biciklijadu organizuje biciklistički kluba „Kalesija“ u okviru reaizacije projekta „Biciklizmom do ugodnijeg života“ pod pokroviteljstvom Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona.

Biciklistički kluba „Kalesija“ poziva sve ljubitelje biciklizma da uzmu učešće na PRVOJ kalesijskoj biciklijadi, ikada. Pored biciklistima, poziv je upućen i svima ostalima koji žele da se druže i da budu dio jedne pozitivne priče.

RASPORED ZA 1. KALESIJSKU BICIKLIJADU

10:00 – okupljanje i prijavljivanje učesnika
10:50 – obraćanje organizatora
11:00 – start biciklijade
12:00 – osvježenje i zakuska
13:00 – obraćanje organizatora i dodjela zahvalnica

Projekat se realizuje u suradnji sa Crvenim Križom općine Kalesija, Udruženje mladih „TRIK“ Kalesija, Udruženjem „LIBERO“ i ŽOK „Bosna“ Kalesija.

Biciklistički klub Kalesija je nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija registrovana 2019. godine. Osnivanje kluba je proizašlo iz ljubavi prema biciklizmu i druženju, ali i iz želje da približimo ostatku naših sugrađana ljepote koje mi na našim vožnjama imamo priliku vidjeti. BKK pored rekreativnog biciklizma želi olakšati svojim članovima aktivno sudjelovanje u različitim manifestacijama vezanim uz brdski biciklizam, kako u Bosni i Hercegovini tako i u inostranstvu, kao i organiziranje sličnih događanja kako rekreativnog tako i takmičarskog duha.

⬛️Više o biciklističkom klubu „Kalesija“ možete se informisati putem sljdećih linkova;
▪️Web stranica: www.bkk.ba
▪️Facebook stranica: https://www.facebook.com/Biciklistiki-klub-Kalesija-711652805921493/
▪️Instagram profil: https://www.instagram.com/bkkalesija

(NKP.ba)

PODIJELI