Prvi dio prvenstva završili na 2. poziciji: Juniorska ekipa KK Bosna Kalesija...

Prvi dio prvenstva završili na 2. poziciji: Juniorska ekipa KK Bosna Kalesija razbila OKK Sloboda Tuzla 70:49

154
2
SHARE
KK Bosna - promovisali dresove za AKOL ligu
KK Bosna - promovisali dresove za AKOL ligu

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

U okviru posljednjeg kola prvog dijela sezone Regionalne košarkaške lige TK  za mlade, KK Bosna Kalesija je ugostila OKK Sloboda Tuzla.
Juniori KK Bosna Kalesija su ponovo pokazali da Kalesija zaslužuje imati seniorsku košarkašku ekipu.
Nekada velika Sloboda je konačno pala i u Kalesiji. Mladi Kalesijci su slavili ubjedljivu pobjedu, 70:49, koja ih je učvrstila na drugoj poziciji, iza neprikosnovenih KK Salinas Falcons iz Tuzle.

Bila je to izuzetno kvalitetna utakmica, ekipe su pogađale u serijama, a više snage, kvaliteta, ali i želje, su imali mladi košarkaši iz Kalesije, koji su odigrali sjajno u finišu utakmice i potpuno razbili vršnjake iz tuzlanske Slobode.
Najefikasniji kod domaćina su bili Edin Omerbegović (19), Fuad Grbić (18), Smail Imamović (13), i Džemal Hodžić (11).

“Jedna od najboljih utakmica naših juniorskih ekipa u posljednjih nekoliko godina. Imamo sjajnu generaciju košarkaša, i zaista se nadamo da će nekad u skorijoj budućnosti imati priliku da zaigraju i u seniorskoj ekipi kalesijske Bosne. Njihove igre u AKOL ligi, protiv znatno starijih i iskusnijih igrača, pokazuju da bi mogli već sada igrati za seniorsku ekipu. Odigrali su odličnu polusezonu, a i pioniri i kadeti su bili veoma dobri, mada smo izgubili neke utakmice koje ovi dječaci zaista mogu dobiti. Treniranje u hladnoj sali nije nešto čime se možemo pohvaliti, ali sigurno time i naši rezultati imaju i veću draž” – rekao je Nezavisni Kalesijski Portal Jasmin Tupković, trener mladih košarkaša u Kalesiji.

Za juniorsku ekipu KK Bosna Kalesija u sezoni 2012./2013. nastupaju: Fuad Grbić, Emir Smajlović, Džemal Hodžić, Edin Omerbegović, Smail Imamović, Arnel Turić,  Sinan Sinanović, Hasan Mešanović, Dževad Mešić, Benjamin Hodžić, Bakir Mešić, Armin Ibrišević
Važno je napomenuti da neki od njih nastupaju i za kadetsku ekipu.

— Samo nekoliko sahati nakon ove utakmice, juniori su odigrali i utakmicu 7. kola AKOL lige, u kojoj su savladali ekipu AKK Drina Rile sa 52:22.
Dva kola prije kraja regularnog dijela sezone AKOL-a, KK Bosna zauzima drugu poziciju koja im osigurava plasman na završni turnir četiri najbolje ekipe ove lige, koji će biti odigran 13. januara 2013. godine u sali MSŠ Kalesija.

(NKP kalesijski.com)

2 COMMENTS

Comments are closed.