PODIJELI

Radnički iz Lukavca je savladao Bosnu iz Kalesije sa 2:4 i obezbjedio plasman u finale KUP-a TK-a. 

Kalesijski fudbaleri su bolje otvorili utakmicu i imali terensku inicijativu prvih petnaest minuta. Nakon toga gosti iz Lukavca su kontrolisali igru i zasluženo zabilježili pobjedu. 

Bosna je došla u vodstvo golom Mujkića (13), nakon dobre asistencije Hrbata. 

Radnički stiže do izjednačenja golom Halilagića (17) iz slobodnog udarca, kada je sa preko 30-tak metara lobovao golmana Hasanovića.

Gosti iz Lukvca su i do drugog gola stigli nakon prekida. Ovoga puta je Kasumović (34) odlično izveo slobodan udarac, iskosa sa lijeve strane i pogodio lijevi ugao domaćeg gola.  

Treći pogodak za Radnički postigao je ponovo Halilagić (52) koji je iskoristio neopreznost Palislamovića koji je pokušao glavom vratiti loptu do svog golmana. Međutim, Halilagić je bio brži i poslao loptu iza leđa golmana Hasanovića. 

Već u narednoj akciji Hrbat (53) je smanjio na 2:3 i ulio nadu domaćim da bi mogli doći do poravnanja. Palislamović je iz svoje polovine terena uputio dugu loptu prema Hrbatu. Golman Omić je loše procjenio let lopte, koja ga lobuje, a Hrbat samo ovjerava pogodak za Bosnu. 

Sve nade domaćih potpio je Murselović (65), kada je ostao sam u šesnaestercu Bosne i pogodio za končnih 2:4. 

Do kraja utakmice kaleijski fudbaleri su pokušavali da sustignu prednost gostiju, ali je Šljiviću u dva navrata nedostajalo koncentracije u završnici. Također, odbrana Radničkog je dobro zatvorila najboljeg napadača Bosne Mujkića, koji nije imao priliku da ozbiljnije ugrozi njihov gol. 

Radnički se predstavio u mnogo boljem izdanju u odnosu na prethodne sezone i najavio da bi u predstojećem prvenstvu mogao igrati značajniju ulogu u Drugoj ligi FBiH „Sjever“. S druge strane, Bosna je posljednjih nekoliko pripremnih i dvije utakmice u KUP-u odigrala promjenjivo, od odlične igre protiv Mladosti u Kikačima, do prosječnog izdanja protiv Slavena u prijateljskoj i Radničkog u KUP-u.

(RadioFeral/ NKP.ba)

PODIJELI