Raspored organiziranog prevoza za Potočare iz 40 općina: 135 autobusa, iz TK...

Raspored organiziranog prevoza za Potočare iz 40 općina: 135 autobusa, iz TK 48 autobusa

841
0
SHARE

I ove će se godine na dženazu u Potočare ići organiziranim prevozom. Za tu je namjenu osiguramo 135 autobusa koji će se kretati u tri pravca.
Iz Tuzlanskog kantona prema Potočarima će otići 48 autobusa.

Organiziranim prevozom će biti moguće otići na dženazu iz 40 općina u Bosni i Hercegovini.

Autobusi će se kretati u tri pravca.
Vozila iz Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog, Srednjebosanskog kantona i Mostara kretaće se pravcem: Kladanj – Vlasenica – Milići – Zeleni Jadar – Srebrenica Potočari.

Vozila iz Tuzlanskog kantona, Zavidovića i Brčko Distrikta BiH kretat će se pravcem: Tuzla – Kalesija – Zvornik – Drinjača – Bratunac – Potočari, dok će se vozila iz Goražda kretati pravcem: Han Pijesak – Vlasenica – Milići – Zeleni Jadar – Srebrenica – Potočari.

Samo iz Tuzlanskog kantona je predviđen odlazak 48 autobusa.
Iz Banovića put Potočara odlaze 4 autobusa. Polasci su u 5 sati i 30 minuta sa autobuske stanice, Ježevca i Grab Potoka.

Sa četiri kalesijske stanice: glavne autobuske, Jeginova Luga, Osmaka i Memića polazi pet autobusa u 6 sati i 30 minuta.

Iz Živinica će otići šest autobusa, koji kreću u 6 sati sa autobuske stanice, Litve i Karaule. U isto vrijeme kreću dva autobusa sa kladanjske autobuske stanice i Stupara. U šest sati kreću autobusi iz Tuzle, ukupno osam autobusa sa sljedećih lokacija: Hotel ”Tuzla”, Slavinovići ”Tehnograd”, Mihatovići, Simin Han i Gornja Tuzla.
Autobusi iz Lukavca polaze u 5 sati i 30 minuta. Šest autobusa kreće sa autobuske stanice, Puračića, Huskića i Mosorovca. Sa autobuske stanice i Doborovaca iz Gračanice u 5 sati i 30 minuta polaze ukupno dva autobusa, koliko i iz općine Gradačac, iz Srnica i Kerep-vučkovaca u 5 sati. Devet autobusa je predviđeno da put Potočara ode iz Srebrenika. Polasci su u 5 sati i 30 minuta sa autobuske stanuce, Špionice, Tinje i Jasenica.
Po jedan autobus kreće iz Čelića i Teočaka u 5 sati. Iz Doboj Istoka kreće jedan autobus u 5 sati i 30 minuta sa stanice u Klokotnici, a iz Sapne sat vremena kasnije.

Povratak svih autobusa je po obavljanju dženaze i učenja dova u 16 sati.

(NKP.ba)