PODIJELI

Protekla dva dana smo prenijeli dva Javna konkursa koje je objavila Općina Kalesija, za ukupno 4 radna mjesta.

Javnost u Kalesiji je zbunjena, jer je aktuelna vlast predvođena načelnikom S.Dž. prije četiri godine govorila o “preglomaznoj administraciji” u Općini Kalesija i javnim preduzećima i ustanovama, a ovih dana, par mjeseci prije Izbora, se sprovode brojni konkursi u Općini, ali i u javnim preduzećima i ustanovima čiji je osnivač Općina Kalesija.

  • U nastavku prenosimo reakciju Mirsada Selimovića, uposlenika UKC Tuzla koji je u prošlom mandatu bio zastupnik u Skupštini TK, a prije toga i kandidat za načelnika Općine Kalesija….

KALESIJA ZASLUŽUJE SVOJE DOSTOJANSTVO!!!

U vrijeme mnogih neregularnosti oko Korona virusa, kada mnogi radnici ostaju bez posla, kada državne službe iz svojih budžeta trebaju dati odgovor na pomoć u spašavanju privrede i svakog radnika, javni mediji izvještavaju da Načelnik općine Kalesije u cilju dobijanja naklonosti pojedinaca i pokušaja opstanka na vlasti “obećava nova radna mjesta” upravo za te svoje pratioce te time dodatno opterećuje kako budzet tako i sve gradane Kalesije. Tome u prilog govori i današnji konkurs( kao i konkurs prije nekoliko dana ) samo 5 mjeseci prije Izbora za ranije obećana radna mjesta o kojima su portali pisali.

OVOM PRILIKOM KAO GRADANIN KALESIJE SVJESNO I JAVNO POSTAVLJAM PITANJA:
1. Da li je ovo pred izbore ta famozna reforma uprave općine Kalesija koju je aktuelni Načelnik obećao još 2016 godine kada je govorio da će smanjiti opterećenost budžeta smanjenjem broja uposlenika.
2. Da li ovim najavljenim/ obećanim radnim mjestima aktuelni Načelnik ispunjava obećanja pojedincima radi buduće naklonosti a istovremeno zaboravlja za preko 30 000 gradana općine Kalesija koji takode očekuju ispunjenje “OBEĆANJA I NOVA RADNA MJESTA”.
3. Zaslužuju li gradani općine Kalesija populistička obećanja u obliku “otvorit ćemo hiljade novih radnih mjesta i fabrika u svaku Mjesnu zajednicu ” a onda dobijemo realizaciju u vidu zbrinjavanja nekoliko pojedinaca na budzet tokom cijelog mandata…

LIČNO SMATRAM DA OVAKVI POTEZI NAROČITO U VRIJEME PANDEMIJE KORONA VIRUSA I POTREBE DA OPĆINA POMOGNE STABILIZACIJU PRIVREDE JESU SAMO ŠAMAR U LICE SVIM GRADANIMA OPĆINE KALESIJA I SLIKA NESPOSOBNOSTI TE PRAVIH NAMJERA AKTUELNE VLASTI U KALESIJI…


(NKP.ba)

PODIJELI