Reakcije: Zašto se 25.godišnjica bitke na Lisači obilježava radnim danom (četvrtak, 21.11.),...

Reakcije: Zašto se 25.godišnjica bitke na Lisači obilježava radnim danom (četvrtak, 21.11.), a ne za vikend, ili u ponedjeljak (na datum pobjede, 25.11.)?!

705
0
SHARE

Jedna od najveličanstvenijih pobjeda Armije Republike Bosne i Hercegovine desila se 25. novembra 1994. godine, koji je obilježava kao Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Organizacioni odbor za obilježavanje značajnih datuma i događaja značajnih za obilježavanja na području općine Kalesija održao je u petak sastanak u zgradi Općine Kalesija, gdje je dogovoreno da se 25. godišnjica bitke na Lisači obilježi 21.novembra ove godine.

Svoj glas protiv ovakvog načina obilježavanja, odnosno datuma (radni dan), ovog značajnog datuma digli su mnogi, a jedan od njih je Šemsudin Ćatić, aktuelni vijećnik u OV Kalesija, ratni komadant i učesnik bitke na Lisači.

Volio bih da se građanima Kalesijske općine objasni zašto obilježavanje godišnjice herojske pobjede Armije BiH 21. 11. 2019 ( Četvrtak – radni dan ) ako su Subota, Nedjelja i Ponedjeljak – 25. 11. 2019. idealni za masovnije obilježavanje ovog značajnog datuma.
Kao dobrovoljc – veteran i ratni komandant izražavam veliko razočarenje na neodgovorno ponašanje odgovornih za organizaciju obilježavanja značajnih datuma naše općine.”
– napisao je na Ćatić na svom Facebook profilu, a još jedan komandant, Šemsudin Nasupović, je u komentru napisao da “potpisuje” ovakav stav saborca.

Volio bih da se građanima Kalesijske općine objasni zašto obilježavanje godišnjice herojske pobjede Armije BiH 21. 11….

Posted by Semsudin Catic on Nedjelja, 17. Novembar 2019.
  • Zaista se postavlja pitanje – zbog čega (i zbog koga!) radni dan, kada se isto može organizivati za vikend, ili ako je već radni dan onda na datum godišnjice pobjede na Lisači (25.novembar), koji pada u ponedjeljak?!
    Neradnim danom bi sigurno i veći broj građana mogao prisustvovati, pa se nameće pitanje – kome se prilagođava obilježavanje ovog datuma, i(li) šta je to preče od godišnjice ove bitke?!

(NKP.ba)