PODIJELI

Proteklog vikenda mladi košarkaši iz Kalesije su igrali svoje utakmice u okviru Regionalne košarkaške lige TK.
Pioniri i kadeti KK Bosna Kalesija su igrali i u subotnjem, ali u nedjeljnom terminu, dok su juniori igrali u nedjelju u sali MSŠ Kalesija, gdje su dočekali KK Milenium Živinice.

— Pioniri i kadeti KK Bosna su u subotu gostovali u Živinicama kod KK ABC Basket. Pioniri su poraženi rezultatom 35:24, dok su kadeti upisali veliku pobjedu rezultatom 20:51.
Treba pomenuti da su Hasan Mešanović  i Armin Ibrišević zajedno ubacili 40 poena, što je duplo više od cijele ekipe vršnjaka iz Živinica.
ABC Basket ne raspolaže juniorskom ekipom, pa su juniori KK Bosna odmarali.

— Već u nedjelju na rasporedu je bilo i 10. kolo, a u sali MSŠ Kalesija pioniri, kadeti i juniori su ugostili KK Milenium, također iz Živinica.
Pioniri i juniori su upisali pobjede, dok su kadeti ovoga puta podbacili i doživjeli visok poraz.

KK Bosna Kalesija – KK Milenium Živinice
Pioniri: 44:18
Kadeti: 48:79
Juniori: 61:37

Do kraja jesenjeg dijela prvenstva mladim košarkašima iz Kalesije je ostala utakmica protiv OKK Sloboda Tuzla, koja će se igrati u sali MSŠ Kalesija u nedjelju (23.12.).
Važno je spomenuti da juniorska ekipa KK Bosna Kalesija zauzima drugu poziciju, ispred ekipa Slobode, Gračanice, Mileniuma, Lukavca (…), dok je na vrhu tuzlanski Salinas Falcons.
Kalesijski juniori, predvođeni sa klupe Jasminom Tupkoviće,  odlično “guraju” i u okviru AKOL lige, gdje se nalaze na poziciji koja vodi u doigravanje, a jedni su od glavnih favorita za konačnog pobjednika.

(NKP kalesijski.com)

 

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

PODIJELI