Takmičenje u okviru Posavske regije: Juniori OK Bosna Kalesija poraženi u polufinalu

Takmičenje u okviru Posavske regije: Juniori OK Bosna Kalesija poraženi u polufinalu

138
0
SHARE
Juniori OK Bosna Kalesija

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Zimska pauza u odbajkaškim takmičenjima je iskorištena da se odigraju regionalna juniorska takmičenja u BiH.
Banovići su bili domaćini takmičenju u kojem su nastupile juniorkse ekipe iz Posavske regije, gdje je učestvovala i juniorska ekipa  OK Bosna Kalesija.

Učešće je uzelo šest ekipa podijeljeno u dvije grupe;
Grupa 1: MOK Jedinstvo Brčko, OK 7 Lukavac – Lukavac, OK Napredak Odžak
Grupa 2: OK Srednjoškolac Banovići, HOK Domaljevac – Domaljevac, OK Bosna Kalesija

Juniori OK Bosna iz Kalesije su odigrali dvije utakmice u grupi, uz polovičan učinak.
Za većinu mladića iz Kalesije ovo je bilo prvo takmičenje. Nakon poraza u prvoj utakmici od ekipe HOK Domaljevac, Kalesijci su slavili u meču protiv domaćina turnira, te na taj način izborili polufinale.
Odmah nakon te utakmice sulijedila je utakmica protiv OK Napredak iz Odžaka, u kojoj su juniori iz Kalesije poraženi ponajviše zbog umora.
U drugom polufinalu su se sastali Brčaci i Domaljevac, a u ovom duelu su Brčaci izašli kao pobjednici, te su u finalu sa ekipom iz Odžaka pokazali više spretnosti i osvojili ovaj turnir.

Juniori OK Bosna Kalesija

OK Bosna Kalesija je nastupila u sljedećem sastavu: Armin Karić, Sead Paloš, Vahidin Husić, Senad Đedović, Sead Đedović, Emir Muhamedbegović, Dino Imamović, Armin Husić, Jasko Osmanović, Maid Delić, Maid Ahmetović, Miralem Karić, Adnan Huseinović, Suvad Suljkanović i Mirza Suljkanović, pod trenerskom palicom novog trenera mlađih kategorija OK Bosna Kalesija Aldina Džafića.

OK Bosna Kalesija se porebno zahvaljuje predsjedavajućem OV Kalesija, Nedžadu Džafiću, koji je organizovao i snosio troškove puta na ovaj turnir.

 

(NKP kalesijski.com)