Roditelji bez informacija: Učenici OŠ Rainci Gornji protekle sedmice sjedili uz hladne...

Roditelji bez informacija: Učenici OŠ Rainci Gornji protekle sedmice sjedili uz hladne radijatore?!

138
0
SHARE
OŠ Rainci Gornji
OŠ Kalesija
OŠ Kalesija

Krajem prošlog mjeseca, tačnije 29. novembra (petak), zbog hladnoće prekinuta je nastava u OŠ Kalesija.
Nastava je prekinuta zbog nedostatka uglja za grijanje, a da da se djeca i nastavnici ne bi smrzavali, menadžment škole donio je odluku da se nastava prekine.

Vijest koja se brzo proširila putem Facebooka izazvala je mnoštvo komentara usmjerenih prema školstvu u našoj državi, a dug Vlade TK prema dobavljaču uglja u školama TK  se u tom trenutku činio kao “najveći problem u školstvu”.
Interesantno, nastava je prekinuta posljednjeg dana u školskoj sedmici, i to u drugoj smjeni.
Već u ponedjeljak (2.decembra) nastava je nastavljena, a šta je pravi razlog prekida nastave, odnosno da li je tokom vikenda riješen problem sa dobavljačem uglja, niko nije informisao javnost.

Na adresu našeg portala javio se roditelj čije dijete pohađa OŠ Rainci Gornji.

Prema njegovim riječima, tokom prošle sedmice nastava u ovoj obrazovnoj ustanovi, uprkos niskim temperaturama, se odvijala u hladnim učionicma.
Iako niko o tome nije obavijestio roditelje učenika ove škole, zbog nedostatka uglja radijatori su bili hladni.

os rainci gornji
OŠ Rainci Gornji

Moja djevojčica se žalila da je u školi izuzetno hladno. Pitao sam komšiju čije dijete pohađa istu školu da li zna o čemu se radi, na što mi je odgovorio da se i njegovo dijete žalilo na isti problem. Razumijem da će uskoro kraj polugodišta, ali to ne znači da djeca mogu pohađati nastavu u hladinim učionicima.
Danas (nedjelja, 15.12.) kod škole sam vidio kamion sa ugljem. Pretpostavljam da će naredne sedmice biti grijanje u školi, ali zaista mi nije jasno kako mi roditelji nismo imali informaciju šta se dešavalo u školi prošle sedmice.
Sličan problem je nedavno bio u OŠ Kalesija, gdje je nastava čak i prekinuta, navodno zbog istog problema.” – stoji u pismu roditelja čije dijete pohađa OŠ Rainci Gornji u općini Kalesija.

 

redakcija.nkp@gmail.com
(NKP.ba)