PODIJELI
  • Saopćenje za javnost

Ostalo je još nešto malo jače od dva mjeseca do održavanja Lokalnih izbora 2020. godine. U Kalesiji, u ovom izbornom ciklusu, za poziciju Načelnik općine Centralnoj izbornoj komisiji BiH je prijavljeno osam (8) kandidata.
Svi mi, koji smo kandidati, a i vi koji niste, smo imali priliku u proteklom periodu iznositi javno saznanja o nezakonitom radu izvršne i zakonodavne vlasti kao i nosioca javnih funkcija. Građani, mediji i nadležne institucije treba i dalje da se bave svima nama koji smo istakli kandidaturu i pokazali volju da želimo povesti, nekud, Kalesiju i njene građane.

Svjedočimo da je već krenula neka vrsta kampanje, poprilično loše predstavljajući Kalesiju u javnosti. Počele su se iznositi jako prljave stvari, uvlačeći u sve to i mnoge druge građane koji nisu kandidati a pretrpjet će ogromnu štetu zbog toga što ih se spominje.
Ako je neko od kandidata imao neke radnje koje smatra nezakonitim a da su uperene protiv njega treba i trebao je to prijaviti nadležnim institucijama i javno govoriti o tome u proteklom periodu. Ja sam i govorio a i jedne prilike uputio prijavu Tužilaštvu TK, a istu tu prijaavu dostavio i onima koje prijavljujem, da vide da ih se ne bojim.
Sada je vrijeme kada CIK BiH već vrši ovjere kandidata i kandidatskih listi i svi mi koji ćemo se naći na tim listama treba da pokažemo odgovornost prema građanima.

Odgovornost ćemo pokazati na način da se nećemo dokazivati na način da blatimo protivkandidate nego da prepoznamo potrebe građana Kalesije, da ih kroz svoje programe obradimo i pokažemo da znamo i hoćemo da rješavamo te goruće probleme koji pritišću običnog čovjeka.

Kao najmlađi kandidat za Načelnika općine Kalesija, i mogu slobodno reći kao predstavnik generacije koju su dosadašnje prilike i politike ”otjerale” iz ove zemlje, pozivam sve protivkandidate da pokažemo ozbiljnost te poštovanje i uvažavanje naših sugrađana, da jasno identifikujemo probleme i ponudimo rješenja za njih na realan način. Također, treba da se prilikom predizbornih obećanja držimo realnih mogućnosti uzimajući u obzir naše dosadašnje iskustvo i angažman. Nemojmo previše obećavati, a pogotovo nemojmo obećavati ono što smo u proteklom periodu upravo mi mogli uraditi a nismo.
Nekada su se vladari maskirali u obične ljude te dolazili na mjesta gdje se okupljaju ljudi s ciljem da čuju šta su to problemi običnog čovjeka i šta se zamjera vlasti.

Izađimo među naše komšije, prijatelje, obiđimo Kalesiju, identifikujmo probleme i predstavimo moguća rješenja za iste.
Tužilaštvo, mediji i narod neka daju svoj sud o nama dok je na nama obaveza da probamo rješavati nagomilane probleme.
Neka nam dragi Bog pomogne.

  • Rusmir Hasanović,
    Nezavisni kandidat za načelnika

(NKP.ba)

PODIJELI