PODIJELI

Na graničnom prijelazu Pavlovića most prema Srbiji poslije 20 godina uklonjena je zastava Republike Srpske, javila je Radio-televizija Republike Srpske.

Zaposleni na graničnom prijelazu nisu imali komentar, a iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH tvrde da na mostu nije ni bilo zvaničnog obilježja Republike Srpske.

Iako iz UIO BiH nema konkretnog odgovora kada i prema čijem nalogu je skinuta zastava Republike Srpske, prema neslužbenim saznanjima RTRS-a naredba je došla iz Tuzle i Odsjeka za poslovne usluge.
Iz UIO BiH, koja je ujedno i vlasnik teritorije gdje se nalazi granični prelaz, poručuju: Zakon o zastavama je jasan, na graničnim prelazima može biti samo zastava BiH.

– Zastava se tu nije nalazila godinama, prema informacijama sa terena koje sam dobio od kolega, postavio ju je neko ko nije ovlašteno lice ispred Republike Srpske i nije se radilo o zvaničnoj zastavi Republike Srpske – kaže portparol UIO BiH Ratko Kovačević.

Mještani Badovinaca i Popova tvrde da je zastava, koja je postavljena kada je otvoren Pavlovića most, nestala preko noći, piše Srna.

Dvije i po decenije čeka se međudržavni sporazum o razgraničenju.
Dok ne bude postignut, rijeka Drina će biti administrativna granica između Srbije i BiH. |

(NKP.ba)

PODIJELI