Samsungova revolucija promijenit će svijet zauvijek: Ekrani koji će se savijati, sklapati,...

Samsungova revolucija promijenit će svijet zauvijek: Ekrani koji će se savijati, sklapati, rolati i odmotavati -VIDEO-

180
0
SHARE

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Samsungovi ekrani moći će se savijati, sklapati, rolati i odmotavati što će mobilnim kompanijama omogućiti nove načine dizajniranja telefona i tableta.

Nakon jučerašnje Samsungove konferencije na najvećem tehnološkom sajmu koji se ovog tjedna održava u Las Vegasu, možemo zaključiti kako u budućnosti telefoni i tableti više neće biti isti.

Naime, ova je kompanija prikazala savitljive OLED ekrane (tehnologija je nazvana Youm) kakvi bi se u budućnosti trebali ugrađivati u telefone i tablete te će, zahvaljujući njima, mobilni proizvođači moći eksperimentirati s različitim dizajnom telefona i tableta.

Uskoro stižu Samsungovi telefoni sa savitljivim ekranima.

Samsung je na ovoj konferenciji predstavio i konceptni uređaj sa zakrivljenim ekranom na kojem su prikazali jedan od zanimljivih načina iskorištavanja ove tehnologije.

Ekran njihovog uređaja zakrivljen je s jedne strane, odnosno nastavlja se na rub telefona tako da, kada je prednji dio ekrana prekriven i dalje je vidljiv zakrivljeni dio ekrana na rubu te će se na njemu prikazivati obavijesti poput pristiglih SMS poruka, poruka na društvenim mrežama i slično.

Jedna od Samsungovih partnerskih kompanija na ovoj konferenciji bio je i Microsoft te je Eric Ruddwe iz ove kompanije također prikazao prototip uređaja koji koristi Youm tehnologiju te je na taj način najavio da u budućnosti možemo očekivati Windows Phone telefone koji će se isporučivati s ovakvim ekranima.

 

(NKP kalesijski.com)