PODIJELI

U ponedjeljak (04.07.2016.) bilo je izuzetno radno na podvožnjaku na putu Memići – Markovići – Osmaci – Šeher.

Ljudstvo i mehanizacija koje je angažovao kalesijski privrednik Sead Džafić cijeli dan udarnički je radilo na sanaciji sistema za odvođenje oborinskih voda na ovom putu koji svakodnevno koriste mještani donjeg dijela Memića (zaseok Markovići), ali i mještani Šehera i drugih naselja općine Osmaci.

Ovaj dugogodišnji problem za sve one koji koriste ovaj put riješen je na molbu mještana ovog dijela Memića i stanovnika Šehera.

memici podvoznjak radoviCAM05330-011
Podvožnjak je nakon svake kiše bio pod vodom

memici podvoznjak radoviCAM05324-006Ovaj podvožnjak, kao i većina drugih podvožnjaka na pruzi Tuzla – Zvornik, i kod najmanje kiše predstavljao je veliki problem za sve one koji su primorani da koriste ovaj put, od onemogućavanja prolaza do oštećenja vozila.

Sanirani su prihvatni šahtovi sa rešetkama, zamijenjene cijevi, očišćen propust koji je bio u potpunosti zapušen usljed dugogodišnjeg taloženja raznih nanosa i očišćen odvodni kanal u dužini preko pedeset metara.

Pomoć je pružila i Vatrogasna jedinica iz Osmaka, koja je poslala nekoliko cisterni sa vodom za pročišćavanje propusta.

Prilikom izvođenja radova prisutni su bili i predstavnici mještana Memića i Šehera koji svakodnevno koriste ovaj put.
Nisu krili zadovoljstvo što se ovaj problem riješio, a nisu štedili ni riječi hvale za Seada Džafića i njegovu ekipu.

Također su istakli da je bilo puno obećanja od ranijih načelnika Rasima Omerovića i Nedžada Džafića, ali da je eto rješenje problema čekalo na Seada Džafića.

(NKP.ba)

PODIJELI