PODIJELI
FOTO: Arhiv (Saobraćajna nesreća u Capardima)

U saobraćajnoj nesreći koja se danas oko 13 sati dogodila u naselju Caparde kod Osmaka, na magistralnom putu Tuzla – Zvornik, jedna muška osoba je zadobila teže tjelesne povrede, nakon čega je prevezena u Univerzitetski klinički centar Tuzla.

saobracajka caparde 4U ovoj nesreći, koja se dogodila na krivini, nedaleko od nadvožnjaka preko kojeg prelazi pruga, učestvovala su dva kamiona.

Kako smo saznali od očevidaca, do nesreće je došlo, kada je prednji dio kamiona (vlasništvo firme Keso – promet) koji se kretao iz pravca Kalesije, u krivini ostvario kontakt sa zadnjim dijelom kamiona koji se kretao iz pravca Zvornika. Kamion firme Keso – promet je sletio sa ceste, a vozač je zadobio teže tjelesne povrede.

Iz drugog kamiona, srbijanskih registarskih oznaka, od siline udara na cestu je ispalo 40-tak vreća brašna. Ovaj kamion se zaustavio stotinjak metara od mjesta nesreće, a vozač je prošao bez povreda.
Službenici policije iz Zvornika i Osmaka danas su obavili alkotestiranje vozača, te obavili uviđaj na mjestu nesreće. Istraga će pokazati koji od vozača je prešao u suprotnu traku, i izazvao ovu saobraćajnu nesreću.

Saobraćaj na ovom dijelu puta je bio zaustavljen nekoliko sati. Intervenisali su i vatrogasci koji su dva sata uklanjali brašno sa asfalta.


foto: S.Karić
(Oslobođenje/ NKP.BA)

PODIJELI