PODIJELI

Mr. sc. Edin Glogić, direktor agencije za razvoj općine Kalesija, i Fahrudin Sinanović, direktor JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, razgovarali su o saradnji Agencije i BKC-a.

I jedan i drugi direktor su saglasni da je znanje osnovni i glavni resurs za razvoj bilo koje zajednice.

Saradnja će se ogledati u vidu zajedničke organizacije raznih tribina, predavanja, seminara, radionica i drugih edukativnih sadržaja, kako bi građani bili u prilici da usvajaju i one vještine koje se ne stiču u formalnom obrazovanju, a koje su u današnjem vrijeme vrlo važne i u biznisu i u svakodnevnom životu.

Jedna od aktivnosti bitće i serijal tribina pod nazivom „Moj put do uspjeha“, na kojima će uvodničari biti uspješni ljudi iz Kalesije i iz cijele BiH.

Prvi dogovoreni zajednički projekat Agencije za razvoj i BKC-a jeste organizovanje edukativnog, interaktivnog, seminara „Aktivno traženje posla“.
Seminar će biti besplatan, a moći će učestvovati 20 osoba.

Teme koje će biti obrađene na seminaru su: Kao napisati CV i šta se postiže CV-jem/biografijom? Pretraživanje skrivenog tržišta poslova; Odabir i istraživanje ciljanih kompanija; Konkretizacija posla koji želite raditi; Aktivno traženje posla – tehnike i mapiranje željenih poslova; Priprema za poslovni intervju; Pitanja za vrijeme intervjua; Kako odgovoriti na “teška pitanja”…

Partneri u realizaciji seminara su udruzenja „Proaktiva“ i „Korak“. Naknadno će biti utvrđen termin održavanja seminara.

(NKP.ba)

PODIJELI