PODIJELI

Ovogodišnja manifestacija „Kalesijski šampioni znanja 2019“, održat će se 24. juna (ponedeljak), u 18.30 sati, u sali BKC-a. Na svečanoj manifestaciji će najboljim kalesijskim učenicima biti dodijeljno 60-ak priznanja.

„Proaktiva“ – Općinski tim Kalesija, koja je glavni organizator ovog projekta, jednog od najboljih u poslijeratnoj Kalesiji kada je riječ o kulturi, obrazovanju i općenito društvenim događanjima, poziva sva pravna i fizička lica da budu sponzori „Kalesijskih šampiona znanja“ i da nagrade najbolje kalesijske učenike.

ks3

Kao što je poznato Asocijacije za kreiranje i razvoj pozitivnih vrijednosti „Proaktiva” – Općinski tim nagrađuje najbolje učenike pet kalesijskih osnovnih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz: fizike, matematike, hemije, biologije, geografije, historije, vjeronauke, engleskog jezika i njemačkog jezika. Osim njih priznanja će dobiti i studenti sa prosjekom 9,5 i višim, te učenici koji su sa područja kalesijske općine, a bili su učenici generacije u nekoj srednjoj školi sa područja Tuzlanskog kantona. Ovi studenti i srednjoškolci trebaju se javiti u BKC sa dokazom o uspjehu. (Samo studenti sa prosjekom 9,5 i višim i srednjoškolci koji su bili učenici generacije trebaju donijeti dokaz o postignutom uspjehu. Osnovci ne moraju ništa donostiti, njihove podatke imamo.)Također, bit će nagrađeni i najbolji sa mektebskog takmičenja na nivou Medžlisa.

ks1

U nastavku pročitajte spisak ovogodišnjih dobitnika prizanja „Kalesijski šamion znanja 2019“:

Hamza Hodžić, sin Jasmina i Asmire, učenik 8. razreda OŠ Kalesija, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike, 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike i 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz fizike.

 Amila Nuhanović, kćerka Rame i Selime, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast, 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou Muftijstva iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast, i 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou Rijaseta iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast.

 Amir Brđanović, sin Bilala i Jasmine, učenik 9. razreda OŠ Tojšići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika, 1. mjesto na kantonalnom  takmičenju iz njemačkog jezika i 2. mjesto na federalnom takmičenju iz njemačkog jezika.

 Mirha Čikarić, kćerka Hasana i Mevlide, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke, 1. mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke, 4. mjesto na državnom takmičenju iz islamske vjeronauke i učenica generacije OŠ Kalesija.

 Almedin Alić, sin Mirzeta i Razije, učenik 9. razreda, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije, 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz hemije i učenik generacije OŠ Rainci Gornji.

 Refija Sakić, kćerka Ekrema i Mersihe, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 3. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije i učenica generacije.

Amna Imamović, kćerka Mehmedalije i Hurije, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom  takmičenju   iz islamske vjeronauke, 3. mjesto na općinskom  takmičenju   iz engleskog jezika i 3. mjesto na općinskom  takmičenju   iz matematike.

 Emir Halilović, sin Samira i Haside, učenik 8. razreda OŠ Memići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika i mjesto na općinskom takmičenju iz matematike..

 Irma Čaušević, kćerka Muharema  i Indire, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom  takmičenju   iz biologije

 Zerina Rašidović, kćerka Almira i Enise, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom  takmičenju   iz njemačkog jezika.

 Lejla Fejzić, kćerka Senada  i Mevlije, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom  takmičenju   iz geografije.

 Sabina Mujkić, kćerka Mevludina  i Hurije, učenica 6. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – mlađi uzrast

 Amina Bikić, kćerka Amira i Selme, učenica 5. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – mlađi uzrast

 Emela Zukanović, kćerka Ismeta i Edibe, učenica 9. razreda, učenica generacije OŠ Memići.

 Haris Halilović, sin Samira i Haside, učenik 6. razreda OŠ Memići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Hasan Majdančić, sin Husnije i Mihnete, učenik 9. razreda, učenik generacije OŠ Vukovije.

 Muaz Hodžić, sin Mihada i Safije, učenik  9. razreda OŠ Vukovije, 1. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – stariji uzrast.

 Adela Sokolović, kćerka Nurije  i  Hajrije, učenica 7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

 Mehmedalija Tupajić, sin Senaida  i  Mersihe, učenik 7. razreda OŠ Vukovije, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

 Lamija Jakubović, kćerka Adnana i Samre, učenica 7. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Aldin Hodžić, sin Izeta i Vernise, učenik 7. razreda OŠ Tojšići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Danis Kuralić, sin Damira i Edine, učenik 9. razreda OŠ Tojšići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Lamija Mujanović, kćerka Mirsada i Mirnese, učenica 7. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Melika Hadžić, kćerka Nijaza i Naze, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Armina Pašalić, kćerka Sabahudina i Begzade, učenica 4. razreda ekonmske škole. Učenica generacije Mješovite srednje škole Kalesija.

Merima Osmanović, kćerka Muhidina i Vesne, mašinski tehničar za kompjutersko projektovanje.

……………………………………………………………..

 Delila Nuhanović, kćerka Rame i Selime, učenica 5. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – mlađi uzrast i 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou muftijstva iz općeg poznavanja islama – mlađi uzrast.

 Ajla Kuduzović, kćerka Mehdina i Asmire, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na općinskom  takmičenju   iz islamske vjeronauke i 3. mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke.

 Jasmina Mujanović, kćerka Enesa i Aide, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 2. mjesto na općinskom  takmičenju  iz hemije i 3. mjesto na kantonalnom takmičenju  iz hemije.

 Mehmedalija Bikić, sin Amira i Selme, učenik 9. razreda OŠ Kalesija, osvojio 2. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – stariji uzrast, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika, 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

 Elma Omerović, kćerka Adnana i Jasmine, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na općinskom  takmičenju   iz engleskog jezika.

 Amar Hasanović, sin Suada i Sabine, učenik 8. razreda OŠ Kalesija, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Samra Šmigalović, kćerka Nedima  i Zehrije, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na općinskom  takmičenju   iz biologije.

 Emina Mujanović, kćerka Emira i Enise, učenica 5. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – mlađi uzrast.

Ensar Hamidović, sin Enesa  i  Asmire, učenik 6. razreda OŠ Vukovije, osvojio 2. mjesto na općinskom  takmičenju  iz matematike.

Elmin Imamović, sin Zikrije i Nisvete, učenik 7. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 2. mjesto  na općinskom  takmičenju  iz geografije

 Mahir Suljkanović, sin Bajre i Suade, učenik 7. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 2. mjesto na općinskom  takmičenju  iz matematike.

 Ajla Imamović, kćerka Hariza i Šećire, učenica 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

 Anela Alibašić, kćerka Hasana i Amele, učenica 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

 Zerina Musić, kćerka Mehmeda i Merime, učenica 7. razreda OŠ Tojšići, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

 Jasminka Dropić, kćerka Seada i Zekije, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

 Amel Islamović, sin Mirze i Sabahete, učenik 8. razreda OŠ Tojšići, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

 Meliha Sinanović, kćerka Mehmeda i Asmire, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

………………………………………………………….

 Malik Demirović, sin Muhameda i Elvire, učenik 9. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – stariji uzrast.

 Kenan Muhamedbegović, sin Amira i Sabine, učenik 6. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Benjamin Lokmić, sin Edina i Amire, učenik 7. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Lamija Mujić, kćerka Mirzeta i Razije, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom  takmičenju   iz historije

Jasmina Kulović, kćerka Huseina i Emine, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom  takmičenju   iz engleskog jezika.

 Lamija Tuđinović, kćerka Mehdina i Dževade, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom  takmičenju   iz islamske vjeronauke.

Tarik  Halilović, sin Nermina i Zane, učenik 9. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

  Amra Tahić, kćerka Envera i Selme, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom  takmičenju   iz islamske vjeronauke.

 Meliha Kavazović, kći Avde i Mirzete, učenica 8. razreda OŠ Memići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

 Rifet Musić, sin Refika i Mine, učenik 8. razreda OŠ Memići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Amela Dukić, kćerka Mirsada  i Berise, učenica  7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije.

Nejla Muminović, kćerka Mevludina  i Refije, učenica  7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije.

 Armin Smajić, sin Dževada i Hedije, učenik 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

 Lamija Pjanić, kćerka Nermina i Mensure, učenica 7. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Dawud Pjanić, sin Miralema i Amele, učenik 5. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 3. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – mlađi uzrast

 Harun Pjanić, sin Miralema i Amele, učenik 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast

 Namik Sakić, sin Hidajeta i Azre, učenik 8. razreda OŠ Tojšići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

Arnela Mujić, kćerka Elmedina i Amele, učenica 5. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – mlađi uzrast.

Dina Osmanović, kćerka Mustafe i Suvade, studentica 3. godine Fakulteta za inženjering i prirodne nauke – smjer Genetika i bioinženjering. Prosjek ocjena na drugoj godini 9,9.

 Belma Omerbegović, kćerka Himze i Mevlide, studentica 3. godine Mašinskog fakulteta. Prosjek ocjena – 9,5.

 Emir Hadžić, sin Himze i Zijade, student 4. godine Ekonomskog fakulteta u Tuzli. Treću godinu završiosa prosjek ocjena – 9,6.

Amina Sinanović, kćerka Fahrudina i Remzije, studentica druge godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu. Prvu godinu završila uz prosječnu ocjenu 9,5.

Ukoliko još ima studenata koji su prethodnu godinu završili prosjekom 9,5  i više, trebaju dostaviti dokaz u JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija da bi bili uvršteni na spisak „Kalesijski šampioni znanja 2019“.

 Molimo učenike, roditelje učenika i nastavnike da nam dostave podatke o učenicima koji nedostaju ili da isprave eventualne greške u tekstu. Možete to učiniti na mail fsinanovic@gmail.com ili direktno kontaktirati Hamdiju Bajrića ili Fahrudina Sinanovića.

(NKP.ba)

PODIJELI