PODIJELI

Naše saopćenje jeste bilo opće forme, i nije tretiralo pojedinačne predstavnike u Kolegiju OV, zato nam nije jasno zašto ste se upravo vi u njemu pronašli. Radi potpune istine, jedino Vaš predsjednik Kluba je podržao ideju vanredne/tematske sjednice uz našeg predstavnika, za razliku od ostalih koji su bili izričito protiv sve dok Sekretar OV nije pojasnio da se sjednica po Poslovniku mora sazvati na zahtjev ⅓ vijećnika.

Oni koji imaju iskrene namjere, i želju da rade za opće dobro nemaju problem sa činjenicom što NAROD ZNA.
Sad postaje sasvim jasno zašto ste se upravo Vi javili u službi odbrane stavova većine u OV Kalesija na čelu sa Prvim Čovjekom Općine.
U vrijeme kada su “kormilari” napuštali brod koji tone, vi ste se čvrsto prihvatili tog istog kormila i svim silama pokušavali da podignete sidro, jer ste eksperti za lov u mutnom.

Možda bi Načelnik i uspio odraditi ponešto iz svog osebujnog programa rada da se nije upustio u avanturu ispunjavanja Vaših želja, ucjenjivanja i svakojakih zahtjeva.
Imamo još jedno priznanje za Vas, Vi ste za 3 godine uspjeli ono što SDA nije uradila za prethodnih 20 godina. Počevši od Vašeg Kluba, preko članova OO SDP Kalesija pa do članstva Vaše Partije, uspjeli ste okupiti pod jednim krovom, krovom Doma zdravlja Kalesija. Doduše, ima poneko od vas i pod drugim strehama, bar zasad.

Jedan član Vašeg Kluba dobio je već zaposlenje u Domu zdravlja, kao i supruga drugog člana, treći kolega je uposlenik ViK-a Kalesija, dok je četvrti riješen kroz javno-privatno partnerstvo tako što je vlasnik privatne firme primljen u… pogađate… Dom zdravlja, a vijećnik na njegovo mjesto u firmi, bar zasad. Izvjesno je i njegovo priključivanje timu do kraja mandata. Peti član Vašeg Kluba se valjda mora pomiriti sa “sitnišem” kroz Budžete i rebalans Budžeta a preko stavke koja se veže za Udruženje penzionera. I ovo NAROD ZNA!

Stoga, imamo i preporuku za Vas: odustanite od korištenja prostorija za rad Pertije, svakako možete održati i skupštinu u prostorijama Doma zdravlja i to u toku radnog vremena.

To što Vi bolje poznajete situaciju u firmi domaćeg prevoznika, vjerovatno implicira i to da znate “kako će njihov slučaj biti riješen”. Svi se nadamo da znate i za druga rješenja, izuzev Doma zdravlja.
Samo nas muči činjenica je li stav i dalje poput onoga sa FB statusa Vašeg vijećnika ili ste ga, za vlastite potrebe, opet prilagodili? Možda će i sadašnja Vaša stajališta opet trajati onoliko koliko se njegov status zadržao u “javnosti”…

(u prilogu screenshot FB statusa)

Nije nam drago što se pokušavate uplitati u naša kadrovska rješenja, ali ćemo se truditi da, kao i uvijek, budemo na raspolaganju građanima Općine, Kantona, Federacije i domovine Bosne i Hercegovine. Nećemo se, valjda, truditi da Dževadu Hadžiću bude još bolje nego što mu je sada. A on bi mogao imati i značajniju ulogu u prethodno postavljenim ciljevima sa svih pozicija koje obnaša, kao novoizabrani predsjednik KO SDP TK, kao zastupnik u Skupštini TK ili pak u Domu naroda Parlamenta FBiH.

S poštovanjem!

Press OO SDA Kalesija

——-

VEZANA VIJEST
– SDA Kalesija: Načelnikova većina u OV pred kamerama priznala (su)krivicu za povećanje cijena autobuskog prevoza, ali ne i ponuđena konkretna rješenja problema

SDA Kalesija: Načelnikova većina u OV pred kamerama priznala (su)krivicu za povećanje cijena autobuskog prevoza, ali ne i ponuđena konkretna rješenja problema

(NKP.ba)

PODIJELI