SDA Kalesija predstavila kandidata za načelnika: Ismet Mešić dobio podršku 24 mjesne...

SDA Kalesija predstavila kandidata za načelnika: Ismet Mešić dobio podršku 24 mjesne organzije OO SDA Kalesija

520
0
SHARE

SDA ismet mesic halil jahic 1

Općinski odbor SDA Kalesija je danas upriličio konferenciju za medije na kojoj je predstavio Ismeta Mešića, kao kandidata za načelnika općine Kalesija na predstojećim lokalnim izborima.

Halil Jahić, predsjednik OO SDA Kalesija, je obrazlažući kandidaturu Ismeta Mešića kazao da je provedena demokratska procedura u kojoj je nominovano šest kandidata za općinskog načelnika.

“Najviše kandidatura dobio je Ismet Mešić, koji je dobio podršku iz čak 24 Mjesne organizacije. Mešić nije iznikao iz naftalina. On je imao poslovnu i političku karijeru. To je dokazani patriota koji je i u najtežim trenucima ostao u SDA. Drugi po broju kandidatura bio je Zijad Kulanić, koji je predložen od 7 organizacija. Preostala četiri kandidata, Hazim Jusufović, Bajro Suljkanović, Mahir Huremović i Suad Hasanović dobili su po jednu nominaciju, kazao je Jahić i dodao da je Općinski odbor SDA Kalesija donio jednoglasnu odluku u vezi kandidature Ismeta Mešića, koja upućena prema Centrali SDA u Sarajevu.

Ismet Mešić (1961), diplomirani inženjer mašinstva, je dugogodišnji uposlenik općine Kalesija, a posljednjih mjeseci je po ovlaštenju mijenjao općinskog načelnika Nedžada Džafić, dok je bio na bolovanju, što ga je, kako ističe, motivisalo da prihvati kandidaturu SDA za načelnika općine Kalesija.

SDA ismet mesic 1

“Osjećam da sam u punoj snazi i da mogu pomoći građanima da prilike na području općine Kalesija unaprijedimo da bi građani živjeli životom koji zaslužuju. Imam dovoljno iskustva i znanja da odgovorim postavljenim zadacima. Do sada sam kao uposlenik u općini Kalesija radio na realizaciji mnogih infrastrukturnih projekata, od projekta izgradnja vodovodne mreže do izgradnje putne infrastrukture u Kalesiji”, kazao je Mešić.

Obraćajući se predstavnicima medija, Halil Jahić se osvrnuo i na aktivnosti u vezi sa kreiranjem liste kandidata SDA za Općinsko vijeće Kalesija, ali nije želio licitirati imenima.

“Građani općine Kalesija će uskoro saznati imena kandidata SDA za Općinsko vijeće. U konkurenciji za nosioca liste su četiri kandidata. Mogu samo reći da se radi o mladim i obrazovanim ljudima. Inače, dobili smo ukupno 72 prijedloga kandidata za Općinsko vijeće, od kojih će se njih 28 plus pripadnik nacionalne manjine naći na listi. Ovaj proces je u završnoj fazi i kandidaciona lista SDA za Općinsko vijeće Kalesija bit će poznata u četvrtak, 09.juna, kada je zakazana sjednica Općinskog odbora”, istakao je Jahić.

On je na kraju je pozvao članove i simpatizere stranke da podrže Ismeta Mešića i kandidate koji se nađu na listi SDA za Općinsko vijeće. Jahić je posebno je naglasio zadovoljstvo što su pojedini ljudi koji su došli i godinama bili u SDA iz ličnog interesa sami sebe udaljili iz SDA u Kalesiji.

.
(RadioFeral/ NKP.ba)