PODIJELI

Prenosimo Saopćenje za javnost OO SDA Kalesija…

Velike stranke, marginalni politički projekti i sitni interesiI ovih dana se iznova potvrđuje činjenica da je SDA …

Posted by SDA Kalesija – Stranka demokratske akcije Kalesija on Utorak, 2. juni 2020.

Velike stranke, marginalni politički projekti i sitni interesi

I ovih dana se iznova potvrđuje činjenica da je SDA velika stranka, koja bez obzira na sve napade i iskušenja uspješno provodi svoju zacrtanu misiju. Kao što je poznato, tokom proteklog vikenda bezuspješno se odvijao pokušaj razvlašćivanja bošnjačkog političkog faktora na nivou Federacije BiH.

U sjeni tih dešavanja, na lokalnom kalesijskom političkom planu u subotu (30.5.2020.god.) u prostorijama JU BKC “Alija Izetbegović” održana je predstava sa promovisanjem jednog marginalnog političkog projekta, u kojem su zbog nekih sitnih ličnih interesa nažalost učestvovali i neki dojučerašnji članovi SDA.

U vezi s tim, podsjećamo na riječi našeg predsjednika Alije Izetbegovića, koji je rekao da je SDA velika rijeka, a na svom putu velike rijeke nose puno toga. U pojedinim periodima ili na pojedinim dijelovima toka tih velikih rijeka bude raznih nanosa, ponekad pored vode nose i mulj, ali nikada nema dileme oko bistrine njihovog izvora i pravca njihovog toka.

SDA je velika stranka koja iz ovih ili onih razloga povremeno prolazi kroz procese pročišćavanja.

Tako shvatamo i ova najnovija dešavanja na kalesijskom političkom planu, što nam daje snagu da jači i snažniji idemo dalje na našem putu.
Umjesto dodatnih komentara prenosimo vijest o tome sa Nezavisnog kalesijskog portala;

Ko su novi članovi “tima” načelnika S.Dž.: Evo kako su prepoznali “program i kapacitete” (VIDEO)

(NKP.ba)

PODIJELI