SDP Kalesija: Da li je ovo političko dno kalesijske vlasti?

SDP Kalesija: Da li je ovo političko dno kalesijske vlasti?

797
0
SHARE

Općinsko vijeće Kalesija će na dvanaestoj redovnoj sjednici, koja će se održati u četvrtak, 28.04. 2022.godine, kao dopunu dnevnog reda, razmatrati Odluku o proglašenju predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića za “Počasnog građanina Općine Kalesija”. Predlaganje ove Odluke, a pogotovo njeno usvajanje, je vrijeđanje intiligencije i poniženje građana Općine Kalesija.

S razlogom pitamo: čime je to Bakir Izetbegović zadužio građane Kalesije da mu se ukazuje ova počast?

Podsjećamo, Općinsko vijeće Kalesija je 2012.godine jednoglasno “Počasnim građaninom Općine Kalesija” proglasilo rahmetli prof. dr. Ekrema Dizdarevića, šefa  ratne bolnice  na prostoru općine Kalesija.  Ovakva Odluka je naišla na opšte odobrenje i podršku građana Općine Kalesija.

Stavljati u kontekst i istu ravan profesora Dizdarevića i njegove zasluge za građane Općine Kalesija i Bakira Izetbegovića je moralno dno, neviđeni bezobrazuk i primitivizam aktuelne vlasti.

Prijedlog da se Bakir Izetbegović proglasi “Počasnim građaninom općine Kalesija” degradira jako časno priznanje koje se dodjeljuje malom broju osoba koje su svojim radom i zalaganjem dale izuzetno veliki doprinos za građane Općine Kalesija.

Očigledno je da se predlagač(i) ovakve skandalozne Odluke žele dodvoriti predsjedniku SDA kako bi se što bolje pozicionirali na listama za predstojeće Opće izbore i kako bi stvorili lažnu sliku da je u Kalesiji prosperitet neviđenih razmjera, koji je postignut zahvaljujući SDA.

Gospodo draga, pogledajte se u ogledalo, okrenite se oko sebe, pogledajte rezultate svoga (ne) rada. Upravo zbog vas i vaše politike Kalesija je jedna od najnerazvijenih općina u FBiH, Općina koja je u samom vrhu po odlasku ljudi u zemlje Zapadne Evrope.  

Otjerali ste nam djecu iz zemlje. Mnoge porodice, čak i one ekonomski situirane, svakim danom odlaze u sve većem broju. Privreda nam je na koljenima. Ne želite ukinuti akcize na gorivo, umanjiti PDV na hranu i osnovne životne namirnice. Penzioneri su na rubu egzistencije, u Kalesiji je otvorena javna kuhinja, dvoranu gradite više od decenije, nemamo kanalizacije, putevi do Kalesije su u katastrofalnom stanju (zakrpa na zakrpi), nemamo obdanište, ali imamo Bakira i veće paušale “kupljenih” vijećnika.

Da li priznanje želite dodijeliti zbog povlačenja tužbe protiv Srbije, afera: respiratori, Osmica, Sebija, Asim i ostalih nečasnih radnji čije posljedice trpe građani BiH i Kalesije?

Građani Kalesije su svjesni da nasilni, bahati, pokvareni primitivci ne biraju sredstva da pokušaju spasiti sebe od propasti i odgovornosti.

Predsjedniku SDA poručujemo da je veliki grijeh prihvatiti nešto ne zasluženo i da on nikad neće postati “počasni” u očima većine građana Kalesije. Usvajanjem ove poltronske i podaničke Odluke ukaljat ćete  naš najveći praznik 23.maj – Dan oslobođenja Kalesija.

Sigurni smo da ova Odluka nema podršku većine građana Općine Kalesija i da je među građanima prihvaćena sa gorčinom i podsmijehom.

Građani se pitaju da imamo Univezitet da li bi ovo bila dupla nagrada i za počasnu članicu Univerziteta?

O akademskim titulama  ćemo kasnije .

Savjet za informisanje SDP Kalesija

(NKP.ba)