PODIJELI

Obzirom da je u svom saopćenju za javnost od 21.09.2019 godine, kalesijska SDA iznijela niz laži i optužbi na račun SDP-a i Kluba vijećnika SDP-a u OV Kalesija, osjećamo dužnost i moralnu obavezu da se oglasimo Saopćenjem za javnost, a u kojem ćemo argumentovano demantirati laži koje su iznijeli na naš račun.

SDA, bahato i bezobrazno, između ostalih, napada i Klub vijećnika SDP-a i predsjednika Kluba Senada Šmigalovića, govoreći kako je i Klub SDP-a imao dijametralno suprotan stav u odnosu na stav koji smo zastupali na Kolegiju. To je gnusna laž, i pozivamo kalesijsku SDA da objavi stenogram sa sjednice Kolegija, a na kojem će svi građani moći čuti da smo i na Kolegiju zastupali stav da nam je potrebna tematska sjednica općinskog vijeća na kojoj bi raspravljali o neopravdanom poskupljenju cijena prijevoza na području općine Kalesija, te smo u skladu s tim uputili i određene prijedloge Zaključaka, a koji su na kraju jednoglasno usvojeni.

Također, svima je postalo jasno nakon izlaganja gosp. Rizvića da aktuelna općinska vlast nema ama baš ništa sa prodajom linija GIPS-u, te da bi preduzeće Hankom Turs DOO Kalesija prodalo te linije i sa i bez te odluke. Ali, ni to ne prihvatate, već mislite da znate bolje i od vlasnika Hankom-a, te želite da i njima nametnete Vaše mišljenje.
O prijevozu na području Općine Kalesija bi mogli pisati danima, ali želimo navesti i jednu, i jedinu istinu koju ste naveli u svom Saopćenju. Ono što ste dobro primijetili i konstatovali, jeste da NAROD ZNA.

ZNA NAROD ko je vladao Kalesijom više od 20 godina i ko nikada nije želio da organizuje prijevoz na pojedinim linijama koje nisu rentabilne, te tako pokazao da veliki broj građana Kalesije njima ama baš ništa ne znači. ZNA NAROD i ko suvereno vlada Tuzlanskim kantonom i Federacijom Bosne i Hercegovine već više od 20 godina, pa NAROD ZNA da im SDA ne želi da poveća dječiji doplatak sa 20,00KM, te s pravom konstatujemo da je bezobrazno što su pojedine kolege iz SDA to koristile u raspravi oko povećanja cijena prijevoza. ZNA NAROD i ko im je pričao o općini u službi građana, a ZNA NAROD i ko su bili kormilari na „lađi spasa“.

I za kraj, ZNA NAROD da Vas nije briga za prijevozom putnika. Većina od Vas, drage kolege iz SDA, živi u toplim stanovima u Tuzli i Živinicama. To dobro znate i Vi, a i narod. Mislili ste pokupiti jeftine političke poene, ali narod je to na vrijeme shvatio i prozreo Vaše namjere.
Pozivamo Vas, da, kao dio vlasti na Tuzlanskom kantonu, sprovedete jednoglasno usvojene zaključke na sjednici Općinskog vijeća.

Pozivamo Vas, da kao dio vlasti na Tuzlanskom kantonu, jasno pokažete da ste dio vlasti kako bi građanima Kalesije bilo bolje, a ne kako bi Rasim Omerović dobio mjesto direktora JP Šume TK dd.
S poštovanjem,

U Kalesiji, 22.09.2019 godine
Služba za informisanje OO SDP BiH Kale

VEZANA VIJEST
SDA Kalesija: Načelnikova većina u OV pred kamerama priznala (su)krivicu za povećanje cijena autobuskog prevoza, ali ne i ponuđena konkretna rješenja problema

(NKP.ba)

PODIJELI