Servisne informacije za četvrtak, 04.avgust 2022.godine

Servisne informacije za četvrtak, 04.avgust 2022.godine

518
0
SHARE

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela. Dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba teško povrijeđena, četiri su lakše povrijeđene, za pet osoba se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda, a u osam nezgoda je zabilježena samo materijalna šteta. Također, evidentiran je jedan ostali događaj. Zabilježena su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira.  

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje jednog krivičnog djela. Dogodile su se dvije saobraćajne nesreće u kojima su lakše tjelesne povrede zadobila dva lica. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.  

Radarska kontrola za 04.08.2022.:

09-10 h – Hidani – Babajići

14-15 h – Rainci Gornji

Kalesijski vatrogasci su imali dvije intervencije na gašenju. Gorjelo je nisko rastinje u Raincima Donjim i u Breziku. Nakon intervencije vatrogasaca požari su ugašeni.      

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 52 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, četiri dječaka i tri djevojčice.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: – Vukovije Gornje-od piste desno Kehonjina kafana, Mejtefište,  Džafići i Masle, Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani i Babajići, Prnjavor, Kurtići i Dubnica Donja, Jelovo Brdo,Gojčin,Mahmutovići i Gaj.

(NKP.ba)