PODIJELI

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 9 krivičnih djela. Dogodilo 5 saobraćajnih  nesreća. Jedna osoba je smrtno stradala u mjestu Klokotnica na magistralnom putu M4 Tuzla – Doboj, u nesreći koja se dogodila sinoć oko 21:45 sati. Učestvovali su teretno motorno vozilo sa prikolicom i puntičko motorno vozilo. Poginula osoba rođena je 1981.godine. U ostalim nesrećama, dvije osobe su lakše povrijeđene, a za dvije se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nezgoda i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Nije bilo krivičnih djela.  

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 55 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 11 beba, 8 dječaka i 3 djevojčice.

Svi odlazni i dolazni letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se po planu letenja.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: MZ Tojšići – Centar,  Tojšići Gornji do Hidana i žutog mosta kod  pijace, Dubnica Gornja sve do Bijeljevca i robne kuće Centar , Jelovo Brdo , Gojčin, Mahmutovići i Gaj.

(NKP.ba)

PODIJELI