PODIJELI

Ovoga jutra u Kalesiji i okolnim mjestima svanulo je sunčano jutro. Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima kiša je moguća u Posavini, Krajini i ponegdje u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 14 do 20 °C.

Tokom prijepodneva ugodnije, uz više svježine. U drugom dijelu dana, usljed promjene i jačanja juga, kod osjetljivih osoba moguće su izraženije tegobe uz reakcije u vidu malaksalosti, nervoze, dekoncentracije i problema sa snom. Učesnicima u saobraćaju savjetujemo oprezniju vožnju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Opšta slika će biti lošija u Krajini i na sjeveru zemlje.

U protekla 24 sata na području općine Kalesija nije bilo saobraćajnih nezgoda, krivičnih djela niti slučajeva u kojima je javni red i mir narušen.

Vatrogasci nisu imali intervencija

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 51 pregleda.

Otežano vodosnabdijevanje u nekoliko naselja općine Kalesija.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani, Spreče i Babajići, od benziske pumpe IBM do raskršća prema Šehićima, Donji Rainci od stadiona Pedići i Zates, Olanovica,Carska Basta,Katanovici i Paljevine.

Stanje na cestama

Na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju na jače udare vjetra na pojedinim dionicama, a izdvajamo puteve na širem području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Ključa, Sanskog Mosta, Kupresa, Tomislavgrada i Glamoča. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Zbog istražnih radova u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

(NKP.ba)

PODIJELI