PODIJELI

Ovoga Jutra u Kalesiji i okolnim mjestima svanulo je sunčano jutro. Temperatura u 8 sati iznosila je 8 stepeni, dok je vlažnost zraka 90%.Danas  u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

Slično kao i proteklog dana, uz promjenljivo i nestabilno vrijeme, mada bez izrazitih oscilacija, tegobe kod osjetljivih osoba će biti nešto izraženije. Također, povremeni pljuskovi će mjestimično kvariti ugođaj i raspoloženje većini populacije. 

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen 3 puta, evidentirano je izvršenje 4 krivična djela. Na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 7 saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše povrijeđena.

 U protekla 24 sata na području općine Kalesija nije bilo saobraćajnih nezgoda, krivičnih djela niti slučajeva u kojima je javni red i mir narušen.

Vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 48 pregleda.

Vodosnabdijevanje je uredno.


Smeće se danas odvozi iz naselja:Gornje Hrasno, Donje Hrasno, Brdo i Babina Luka, Donji Rainci od raskrsnice Gornji Rainci do Ciglane – Hrastovi, Vukovije Gornje, Subašići, Ćive i Masle II i Hadžići u Petrovicama G, Tubići,Novo Naselje,Magistralni put do Prnjavora Huremi i Ulica Senada Požegića              

Stanje na putevima 

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera vidljivost je ovoga jutra smanjena zbog magle. Izdvajamo puteve na širem području Doboja, Prijedora, Visokog i Gračanice. Na tim dionicama i kolovoz je vlažan i klizav, a upozoravamo i na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnim putevima Zenica-Nemila (u tunelu Vranduk II) i Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća, zbog radova na izgradnji kružnog toka na ulazu u Vogošću saobraća se usporeno, uz izmjenjen režim saobraćaja. Apelujemo na vozače da prate privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 u Ključu i Jajcu, zatim magistralni put M-17 u Tasovčićima (Čapljina), kao i magistralne puteve: M-17.4 Mostar-Čitluk, M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima.

(NKP.ba)

PODIJELI