PODIJELI

Ovog jutra u Kalesiji i okolnim mjestima svanulo je sunčano jutro. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C.

Opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji. Nakon svježijeg jutra, izraženije u unutrašnjosti, tokom dana će doći do porasta temperatura uz duže sunčane intervale, što će ugodno djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Iz MUP-a TK saznali smo da je U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirana su četiri krivična djela, dogodilo se šest saobraćajnih nesreća.

U protekla 24 sata na području općine Kalesija nije bilo saobraćajnih nezgoda, krivičnih djela, niti slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 45 pregleda.

Vodosnabdijevanje je uredno.

Smeće se odvozi sa područja:

Gornje Hrasno, Donje Hrasno,Brdo i Babina Luka, Doni Rainci od raskrsnice G.Rainci do Ciglane – Hrastovi, Vukovije Gornje, Subašići, Ćive i Masle II i Hadžići u Petrovicama Gornje, Tubici, N.Naselje, Magistralni put do Prnjavora Huremi i Ulica Senada Pozegića.

U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, pet djevojčica i tri dječaka.

Stanje na cestama

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila.

Na magistralnim putevima M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, moguća su duža zadržavanja na mjestu izvođenja radova. Vozače molimo za strpljenje i razumjevanje.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zaržavanja.

Od 25.03. do 17.04. zbog radova u Hrvatskoj, zatvara se granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, bit će omogućen prelaz pješaka).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

(NKP.ba)

PODIJELI