Servisne informacije za ponedjeljak, 08.01.2018.

Servisne informacije za ponedjeljak, 08.01.2018.

200
0
SHARE

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je sunčano uz umjerenu oblačnost. Temperatura u 8 sati iznosila je 4 stepena celzijusa, relativna vlažnost zraka 97 procenata, atmosferski pritisak 998 hektopaskala. Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren, južni i jugoistočni. Na jugozapadu Bosne povremeno i jaki udari juga. Dnevne temperature od 11 do 16 °C.

Nastavlja se razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika što će negativno djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata i dalje će biti izražene.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 113 pregleda.

Smeće se danas (08.01.2018.) odvozi iz naselja Olanovca, Carska Bašta, Katanovići, Paljevine i ul. Senada Požegića, Kikači Centar, Ćivića Brdo, G.Kikači, Kundakovići, Spreče, Rainci Gornji, Pilavdžići, Gutići, Međaš i Dolina.

Kvalitet zraka u TK-a

Kvalitet zraka za dan 08.01.2018. godine u 7:00 sati odgovarao je kvalitetu čistog ili neznatno zagađenog zraka na lokalitetu Bukinje, BKC i Skver, dok je na lokaciji BKC za protekla 24 sata zabilježeno prekomjerno zagađenje zraka

Požar

VJ Tuzla imala je intervenciju na gašenju šumskog požara manjih razmjera(divlja deponija,šiblje) u mjestu Simin Han. Požar je lokalizovan i ugašen.

Stanje na cestama

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima: Donja Orahovica-Šićki Brod-Simin Han, Šićki Brod-Živinice-Vitalj-Olovo, Kaonik-Kiseljak, Novi Travnik-Nević Polje i Bugojno-Gornji Vakuf. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Karanovac-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog radova na sječi stabala u zaštitnom pojasu regionalnog puta R-469 Banovići-Ribnica, od 08 do 14 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 15 minuta).

Na graničnim prelazima Donja Gradina, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška na izlazu iz naše zemlje čeka se od 60 do 90 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

(NKP.ba)