PODIJELI

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Temperatura u 8 sati iznosila je 13 stepeni. Danas se u jutarnjim satima na sjeverozapadu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostaku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne ili u večernjim satima slabi lokalni pljuskovi su mogući na jugozapadu Bosne i ponegdje u Hercegovini. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperature od 22 do 28 °C.

Slično kao u dane vikenda, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Više sunca, pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti. Opšta slika biće neznatno lošija u Hercegovini, gdje bi mjestimične, prolazne padavine mogle povremeno kvariti ugođaj.

U protekla 24 sata, na području Tuzlanskog kantona javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje tri krivična djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća.

U protekla 24 sata na području Kalesije dogodile se dvije saobraćajne nesreće.

Na UKC-u Tuzla rođeno je pet beba, jedna djevojčica i četiri dječaka.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 56 pregleda.

Stanje na cestama

Na magistralnom putu Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj zbog klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu regulaciju (semafori)

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj (kod mjesta Dobrinje), saobraća se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Na izlazu iz Doboja (smjer prema autoputu i Derventi) u naselju Bare izvode se sanacioni radovi, zbog čega se od 07 do 18 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj se obustavlja od 08 do 16 sati. Iza 16 sati u funkciji je jedna traka (naizmjenično propuštanje vozila).

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Od ostalih puteva sa aktulenim sanacionim radovima izdvajamo puteve: Tuzla-Orašje, Jelah-Doboj, Donja Orahovica-Šićki Brod, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Vogošća, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sarajevo-Trnovo.

Na GP Bosanska Gradiška pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Apelujemo na vozače da voze opreznije i da se obavezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

(NKP.ba)

PODIJELI