Servisne informacije za ponedjeljak 25.02.2019.

Servisne informacije za ponedjeljak 25.02.2019.

335
0
SHARE

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je – 2 stepena celzijusa. Danas u Bosni prije podne pretežno oblačno. Lokalno u jutranjim satima u centralnim i istočnim područjima će padati slab snijeg. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

Ugodnije u odnosu na protekli period. Blago zatopljenje tokom dana i sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, osobito u jutarnjim satima.

Iz MUP-a TK smo saznali da javni red i mir nije narušavan, evidentirano je izvršenje 7 krivičnih djela. Na području TK dogodilo se 6 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško povrijeđena, jedna lakše, a za tri osobe se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 121 pregled.

U porodilištu tuzlanskog UKC-a, do 7 sati rođeno je 8 beba; 4 dječaka i 4 djevojčice.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Kikači Centar, Kikači Gornji, Ćivića Brdo, Kundakovići, Prnjavor, Kurtići, Dubnica Donja, Vukovije Donje, Jukanovići desna strana do piste, Memići – od riječice Tavne, Osnovna škola u Memićima do benziske pumpe Halilović, Šahbazi i Muratovići.

Stanje na cestama

Zbog izvođenja minerskih radova u mjestu Potpeć, danas od 11 do 15 sati moguće su kratkotrajne obustave saobraćaja.

Radovi na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac i dalje traju, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog niskih temperatura upozoravamo se na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vozače na svim putnim pravcima savjetujemo da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(NKP.ba)