PODIJELI

Jutros je u Kalesiji sunčano sa maglom po kotlinama. Temperatura u 8 sati iznosila je 16 stepeni celzijusa. Danas se u Bosni očekuje umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne ili u večernjim satima većem dijelu Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini padavina na sjeveru i sjeveroistoku. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, krajam dana u skretanju na jugozapadni. U Hercegovini umjeren jugozapadni vjetar, a krajem dana u skretanju na sjeverni. Dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 °C.  

Nestabilno vrijeme uz povećanu naoblaku izraženiju na zapadu zemlje i mjestimične padavine uzrokuje relativno povoljne biometeorološke prilike. Moguće su slabije poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata. U Hercegovini opšta slika će biti ljepša. 

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 3 puta, evidentirano je 8 krivičnih djela. Dogodilo se 15 saobraćajnih nesreća.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 125 pregleda. 

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 11 beba, četiri djevojčice i sedam dječaka. 

Smeće se danas odvozi iz naselja: Kikači Centar, Kikači Gornji, Ćivića Brdo, Kundakovići, Prnjavor, Kurtići, Dubnica Donja, Vukovije Donje, Jukanovići desna strana do Piste, Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići i Markovići.  

Stanje na cestama

U jutarnjim satima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle, posebno na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo dionice uz rijeke Drinu, Lašvu i Spreču. Apelujemo na vozače da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da poštuju sve saobraćajne propise.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Radovi na sanaciji rasvjete izvode se u noćnim satima u tunelu Jelašje na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Jablanica. Za vrijeme izvođenja radova, kroz tunel se saobraća jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima povremeno je pojačan promet vozila ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

(NKP.ba)

PODIJELI