Servisne informacije za srijedu, 03.avgust 2022.godine

Servisne informacije za srijedu, 03.avgust 2022.godine

508
0
SHARE

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje tri krivična djela, od čega jedno nasilje u porodici. Dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u kojima je pet lica zadobilo povrede. Teške tjelesne povrede zadobilo je jedno lice, dva lakše, dok se o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za dva lica. Ostalih događaja bilo je ukupno pet. Zabilježena su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.  

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje dva krivična djela. Dogodila se jedna saobraćajna nesreća, u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.  

Radarska kontrola za 03.08.2022.:

10-11 h – Miljanovci

17-18 h – Miljanovci – Sarači

Kalesijski vatrogasci su imali jednu intervenciju na gašenju požara u Vukovijama Gornjim. Nakon intervencije vatrogasaca požar je ugašen.     

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 84 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, tri dječaka i dvije djevojčice.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje-od Kehonjine kafane desno, Jutel desno, džamija, škola, veterinarska stanica, Herići, mezarje , Zenuni, Telica, Kikači Centar,  Kikači Gornjii, Ćivića Brdo, Kundakovići i Spreče,  Rainci Gornji od raskrsca za Šehiće do Begove pekare, Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići i Markovići 

(NKP.ba)