Servisne informacije za srijedu, 13.juli 2022.godine

Servisne informacije za srijedu, 13.juli 2022.godine

189
0
SHARE

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je sedam krivičnih djela. Dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su dvije osobe zadobile laše povrede, a za jednu se ljekari nisu izjasnili. Zabilježena su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira.  

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

Za danas nema najavljene radarske kontrole.

Kalesijski vatrogasci su imali intervenciju na gašenju niskog rastinja u blizini skladišta Tržnog centra Bingo u Kalesiji. Nakon intervencije vatrogasaca požar je lokalizovan i ugađen.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 148 pregleda.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: – Vukovije Donje-od Kehonjine kafane desno, Jutel desno, džamija, škola, Veterinarska stanica, Herići,mezarje , Zenuni,Telica, Kikači Centar,  Kikači Gornjii, Ćivića Brdo, Kundakovići i Spreče, Rainci Gornji od raskršća za Šehiće do Begove pekare, Bulatovci, Memići do rijeke Tavna, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići i Markovići 

(NKP.ba)