PODIJELI

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje  5 krivičnih djela. Dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda, u kojima je povrijeđeno 6 osoba,  5 lica je zadobilo lakše tjelesne povrede, a o stepenu povreda za jednu osobu ljekari se nisu izjasnili. Prilikom tri saobraćajne nesreće pričinjena je materijalna šteta, bez povrijeđenih lica. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje dva krivična djela. Dogodila se jedna saobraćajna nesreća, a nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 36 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, četiri dječaka i tri djevojčice, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođena je jedna djevojčica.

Svi planirani odlazni i dolazni letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema planu.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše sljedećih naseljenih mjesta:  Vukovije Gornje-od piste desno Kehonjina kafana, Mejtefište, Džafići i Masle I, Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani i Babajići, Dubnica Gornja sve do Bijeljevca, Memići – od rijeke Tavna, osnovna škola u Memićima do benziske pumpe na magistralnom putu prema Kalesiji, Šahbazi i Muratovći.  

(NKP.ba)

PODIJELI