Servisne informacije za srijedu, 27.juli 2022.godine

Servisne informacije za srijedu, 27.juli 2022.godine

604
0
SHARE

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 8 krivičnih djela. Dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 6 osoba zadobilo teške tjelesne povrede, a za 2 osobe ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.  

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje jednog krivičnog djela. Dogodila se jedna saobraćajna nesreća u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Za danas nema najavljene radarske kontrole.

Kalesijski vatrogasci su imali tri intervencije. Gorjelo je nisko rastinje na Međašu i u blizini željezničke stanice u Kalesiji, dok je se u Vukovijama dogodio šumski požar.  Nakon intervencije vatrogasaca požari su lokalizovani i ugašeni.   

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija su obavili 98 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba, pet dječaka i pet djevojčica. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođen je jedan dječak.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: –   Vukovije Gornje –mezarje, Subašići, Ćive, Masle II, Hadžići u Petrovicama, Miljanovci, Hamzići ,  od Bijeljevca do Mokrača, Kalesija Gornja, Jusupovici i Pahunjak.

(NKP.ba)