PODIJELI

Prema informacijama iz MUP-a TK u protekla 24 sata na području našeg Kantona javni red i mir narušen 4 puta, dogodilo se 5 krivičnih djela i 8 saobraćajnih nesreća.

Na području općine Kalesija noć je protekla mirno. Nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice su pored nekoliko tehničkih imale i jednu intervenciju na gašenju požara i to na području općine Kalesija gdje je u naselju Donje Vukovije došlo do požara na krovu privatnog stambenog objekta.

Tom prilikom u potpunosti su izgorjeli krov i potkrovlje dok je spašen ostatak kuće. U gašenju je pored VJ Kalesija učestvovala i VJ Aerodrom Dubrave. Požar je lokaliziran i ugašen.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 39 pregleda.

U porodilištu na UKC-u Tuzla rođeno je šesnaest beba, jedanaest dječaka i pet djevojčica.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz otpada danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Tubići i Novo Naselje, magistralni put do Prnjavora i Huremi, Prnjavor, Kurtići, i Dubnica Donja, Rainci Donji od stadiona u Raincima Gornjim (Ciglana) do stadiona Raincima Donjim u Pedićima

(NKP.ba)

PODIJELI